SON DAKİKA: Emeklilere zam var mı? Bakan Bilgin: En düşük emekli maaşı artacak

Son dakika haberleri... A Para'ya açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşının temmuz ayında yeniden artacağını bildirdi. Yeni rakam 1 Mayıs'ta açıklanacak. Bakan Bilgin, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Emekli bayram ikramiyesi 27-28-29 Nisan günlerinde hesaplarda olacak. Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak" diye konuştu.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2022, 13:04 Güncelleme 26 Nisan 2022, 16:01
SON DAKİKA: Emeklilere zam var mı? Bakan Bilgin: En düşük emekli maaşı artacak

İÇİNDEKİLER

Bakan Bilgin'den emekli maaşları ile ilgili çok önemli açıklamalar geldi. Bilgin, en düşük emekli maaşının Temmuz ayında yeniden artacağını açıkladı. Emekli maaşları ile ilgili A Para'nın sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, konuyla ilgili detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağını ifade etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARI YÜZDE 66 ARTTI
Yeni uygulanacak en düşük emekli maaşı ile ilgili rakam paylaşmayan Bakan Bilgin, 1 Mayıs'ta yapacağı konuşmada bununla ilgili detayları duyuracağını bildirdi. Ocak 2022'de en düşük emekli maaşları yapılan sosyal refah düzenleme ile birlikte yüzde 66 artış ile 1500 liradan 2500 liraya yükseltilmişti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YENİDEN ARTACAK
Bakan Bilgin emekli maaşları ilgili yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Emekli bayram ikramiyesi bugünden itibaren hesaplarda olacak" ifadelerini kullandı.

ARTIŞ ENFLASYON ÜZERİNDEN Mİ OLACAK?
Enflasyon üzerinden yapılacak bir hesaplama ile bir artış yapılacak sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin, "Elbette içinde enflasyon olacak. Ama ağırlı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek düzenle olacak. Çok ciddi bir rahatlama olacak" dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ 1100 LİRA
Son günlerde emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili yapılan tartışmalara da değinen Bakan Bilgin, "Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak" diye konuştu

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN