Asgari ücrete enflasyon ayarı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, asgari ücrete ikinci zamma ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, asgari ücrete ikinci zamma ilişkin, ‘İlgili bakanlıklar takip ediyor, enflasyonun altında bir durum ortaya çıktığını görürsek müdahale etmekten kaçınmayız’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2022 Güncelleme 12 Nisan 2022, 07:00
Asgari ücrete enflasyon ayarı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, asgari ücrete ikinci zamma ilişkin açıklama

İÇİNDEKİLER

Asgari ücrete Temmuz'da bir zam daha yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan "Enflasyonun altında bir durum ortaya çıktığını gözlemlediğimiz an müdahale etmekten kaçınmayız" açıklaması geldi.

Dağ, asgari ücretle ilgili sorular üzerine şunları söyledi: "İnsanların alım gücünü bir seviyede tutmaya gayret ediyorsunuz. Biz Aralık'ta bu irademizi ortaya koyduk. Aralık'ta yüzde 50'ye yakın artışlar ortaya konuldu. Şimdi ilgili bakanlıklar tarafından takip ediliyor. Gelen verilere göre zaten Temmuz'da memurlarla ilgili bir gündem var. Asgari ücretle ilgili gündem genelde Aralık ayından Aralık ayına, yasal olarak böyle oluyor. Bunlar takip ediliyor. Sonuca göre enflasyonun altında bir durum ortaya çıktığını gözlemlediğimiz an müdahale etmekten kaçınmayız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN