Yatırıma davet! Gayrimenkul profesyonelini ağırlayan MIPIM ilgi odağı oldu

Türkiye, 100 farklı ülkeden 500 milyar dolarlık varlığı yöneten binlerce gayrimenkul profesyonelini ağırlayan MIPIM’e İstanbul Çadırı’yla çıkarma yaptı, ilgi odağı oldu. Bakan Kurum, ‘Tüm sektörlerde fırsatlar var’ diyerek yatırımcıları davet etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2022 Güncelleme 21 Mart 2022, 06:58
Yatırıma davet! Gayrimenkul profesyonelini ağırlayan MIPIM ilgi odağı oldu

İÇİNDEKİLER

Dünya gayrimenkul sektörü, geçtiğimiz hafta Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM'de buluştu. 15-18 Mart'ta gerçekleştirilen fuar, 100 farklı ülkeden 600 şehir ve yerel yönetiminden toplam 500 milyar dolarlık varlığı yöneten binlerce gayrimenkul profesyonelini ağırladı. Türkiye ise bu yıl fuara yenilenen İstanbul Çadırı ile katıldı. Proje maketleri yerine 'dijital tanıtım'ların yer aldığı çadır, büyük ilgiyle karşılaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fuarda, yatırımcılarla buluştu. Türkiye'deki yatırım potansiyel ve fırsatlarını anlatan Kurum, "Sadece konut ve ticarette değil, eğitimde, sanatta, kültürde, sanayide, turizmde, tüm alanlarda ve tüm sektörlerde bu fırsatlar var. Ülkemiz, şehirlerimiz yatırım açısından yüksek potansiyel içeriyor" dedi. Kurum, yabancı yatırımcılarla ilişkilerin daha iyi yönetilebilmesi için ülkelerdeki Türk Büyükelçilikleri bünyesinde Çevre Şehircilik Müşavirlikleri kuracaklarını açıkladı.



DÖNÜŞÜMF IRSATLAR SUNUYOR
Dünyada eşi benzeri olmayan bir İklim Şurası düzenlediklerini vurgulayan Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu: "İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında gerek yenilenebilir enerji gerek sanayi ve turizm gerekse tarımda fırsatların olduğunu ifade etmek istiyorum. Şehirlerimizin yeşil dönüşümü tüm yatırımcılara, finans kuruluşlarına bir fırsat sunmaktadır. Ülke olarak yatırımcılara kapımız sonuna kadar açık. "

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN