🚗 9 MART BENZİN FİYATLARI GÜNCELLENDİ! EPGİS son dakika Benzin- Mazot (motorin)- LPG yakıt zammı geldi mi? Opet, Shell, BP akaryakıt fiyatları!

EPGİS son dakika: Rusya-Ukrayna savaşı akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Milyonlarca sürücü 9 Mart Benzin Mazot LPG ne kadar, kaç TL oldu? Sorusuna yanıt arıyor. Peki Benzine ve motorine zam mı geldi? 1 LT benzin kaç TL oldu? 9 Mart Opet, Shell, BP güncel akaryakıt fiyatları! Bu geceden itibaren motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Yapılan son zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 19,23 liraya; Ankara'da 19,33 liraya ve İzmir'de ise 19,36 liraya yükselmişti. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 21,18 liraya, Ankara'da 21,29 liraya ve İzmir'de 21,3 liraya çıkmıştı.

Giriş Tarihi 09 Mart 2022, 11:02 Güncelleme 09 Mart 2022, 21:00
🚗 9 MART BENZİN FİYATLARI GÜNCELLENDİ! EPGİS son dakika Benzin- Mazot motorin- LPG yakıt zammı geldi mi? Opet, Shell, BP akaryakıt fiyatları!

İÇİNDEKİLER

EPGİS son dakika: Benzin ve motorin fiyatları araştırılan konular arasında yer aldı. Bazı haber kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren benzin ve motorine zam geleceği iddia edildi. Öte yandan, Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 130 doların üzerine çıktı. Bu gelişmelerle birlikte araç sürücüleri benzine ve motorine zam gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Konu hakkında EPGİS tarafından son dakika açıklama yapıldı. Peki, EPGİS son dakika benzin ve motorine zam mı geldi? 9 Mart Opet, Shell, BP güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilenler!

BENZİN VE MOTORİNE ZAM MI GELDİ?

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali

10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde 0,79
Motorinde 2,25 TL/LT

olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir.

İSTANBUL ANKARA İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI!

Yapılan son zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 19,23 liraya; Ankara'da 19,33 liraya ve İzmir'de ise 19,36 liraya yükseldi.

Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 21,18 liraya, Ankara'da 21,29 liraya ve İzmir'de 21,3 liraya çıktı.

BRENT PETROL 140 DOLARA KADAR YÜKSELDİ

Brent petrolün varil fiyatı Rus petrolüne ambargo endişeleriyle 140 dolara kadar yükseldi. Yükseliş, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklamasından sonra geldi.

Haftayı 110 doların üzerinde tamamlayan brent petrol, bu sabah 30 dolar birden artarak 14 yılın zirvesine çıktı.

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 129,85 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü 118,98 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 118,11 seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.28 itibarıyla kapanışa göre yüzde 9,94 artışla 129,85 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 126,13 dolardan alıcı buldu.

RUS PETROLÜNE AMBARGO PLANLARI

Fiyatlardaki yükselişte, Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımları, Rusya'dan gelecek olası karşı yaptırımların arz tedarikini sekteye uğratacağı endişeleri ve ABD ile Avrupalı ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı tartıştıklarına dair haberler etkili oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Amerikan NBC kanalında yayımlanan "Meet the Press" programında enerji fiyatlarının arttığı günlerde Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını ele aldıklarını söyledi.