Benzin fiyatları ne kadar? 2 Mart Çarşamba benzin, mazot, LPG, motorin zam mı geldi, kaç lira? 1 litre benzin kaç TL?

Araç sahipleri Benzin fiyatları ne kadar? 2 Mart Çarşamba benzin, mazot, LPG, motorin zam mı geldi, kaç lira? 1 litre benzin kaç TL? Sorularının yanıtlarını arama motorları üzerinden sıklıkla sorgular oldu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) indirim ve zam haberleri sık sık duyuruluyor ve dünya çapında yaşanan savaşlar, krizler akaryakıt fiyatlarının da değişiklik göstermesine neden oluyor. İşte akaryakıt fiyatları ile ilgili güncel gelişmeler…Milyonlarca araç sahibinin ekonomi gündeminde en çok araştırdığı sorular arasında Benzin fiyatları ne kadar yer alıyor. Hafta ortasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) açıklamaları yakından takip ediliyor, benzin ve mazota zam mı yoksa indirim mi yapıldığı merak konusu oluyor. Rusya Ukrayna savaşından, küresel krizden yakından etkilenen akaryakıt fiyatlarında son durum nedir? 2 Mart Çarşamba benzin, mazot, LPG, motorin zam mı geldi, kaç lira? 1 litre benzin kaç TL?

Giriş Tarihi 02 Mart 2022, 19:04 Güncelleme 02 Mart 2022, 19:04
Benzin fiyatları ne kadar? 2 Mart Çarşamba benzin, mazot, LPG, motorin zam mı geldi, kaç lira? 1 litre benzin kaç TL?

İÇİNDEKİLER

Araç sahipleri Benzin fiyatları ne kadar? 2 Mart Çarşamba benzin, mazot, LPG, motorin zam mı geldi, kaç lira? 1 litre benzin kaç TL? Sorularının yanıtlarını arama motorları üzerinden sıklıkla sorgular oldu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) indirim ve zam haberleri sık sık duyuruluyor ve dünya çapında yaşanan savaşlar, krizler akaryakıt fiyatlarının da değişiklik göstermesine neden oluyor. İşte akaryakıt fiyatları ile ilgili güncel gelişmeler…

BENZİN VE MOTORİNE ZAM MI GELDİ?

Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 88 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 51 kuruş zam geldi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 16,65 liradan satılan benzinin litre fiyatı 17,53 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 16,56 liradan 17,44 liraya, İzmir'de 16,67 liradan 17,55 liraya çıkacak.

Ayrıca, Ankara'da ortalama 16,16 liradan satılan motorinin litre fiyatı 17,67 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 16,08 liradan 17,59 liraya, İzmir'de 16,16 liradan 17,67 liraya çıkacak.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Hem dünya çapındaki küresel kriz hem de güncel olarak yaşanan Rusya Ukrayna savaşı da akaryakıt fiyatlarını yakından etkiliyor.