Rusya'nın Ukrayna'ya işgalinin ardından gözler turistlere çevrildi

Rusya'nın Ukrayna'ya işgalinin ardından gözler turistlere çevrildi.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Mart'ın ortalarına kadar sıcak çatışma durumları toparlanır ve görüşme safhasına geçilirse o zaman turizmde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum." dedi. İşte sizler için derlediğimiz 25 Şubat tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2022 Güncelleme 25 Şubat 2022, 07:00
Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin ardından gözler turistlere çevrildi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin, "Mart'ın ortalarına kadar sıcak çatışma durumları toparlanır ve görüşme safhasına geçilirse o zaman turizmde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şu anda rezervasyonlarda iptal yok ama rezervasyon akışında durma var" dedi. Rusya ve Ukrayna'nın Türkiye turizmi için önemli iki pazar olduğuna işaret eden Bağlıkaya, şöyle konuştu:



'10 MİLYON KIŞI BEKLİYORDUK'
"Geçen yı Rusya ve Ukrayna'dan 7 milyon civarında turist almışız. Bu yıl 10 milyonun üzerine çıkmasını bekliyorduk. Askeri müdahalenin kısa sürede bitmesini ümit ediyorum. Bu şekilde sıcak temas devam ettiği müddetçe yalnız Rusya ve Ukrayna'yı değil, tüm Avrupa pazarını etkiler."



DUBLEKS KAR'EV'AN
Pandemide karavanların yıldızı parlarken, birbiri ardına yeni modeller de piyasaya çıktı. Avusturyalı Marchi Mobile'in 'Elemment Palazzo Superior' adlı modeli de sunduğu ultra lüks ev konforuyla dikkat çekti. Çatısında bir terası bulunan 68 metrekarelik iki katlı karavan; ferah oturma alanı, yemek odası ve mutfak sunuyor. 600 hp 6 silindirli motora sahip karavanın satış fiyatının ise 3 milyon euro olduğu belirtildi.

TOGG İÇİN SON 12 AYA GİRİLDİ
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "TOGG'u yollarda görebilmek adına son 12 ayın içindeyiz" dedi. Ulusal şarj altyapısını kurma konusunda Enerji Bakanlığı, EPDK ve diğer tüm paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini anlatan Kacır, "Çok yakın bir zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye'de kurulacak hızlı şarj altyapılarına ilişkin bir destek programına da çıkacağız ve hedefimiz 1 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanını, 81 ilimizin tümünü hızlı şarj altyapısıyla donatmak" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN