Vatandaş merakla bekliyor! Elektrik faturaları nasıl düşecek? İşte faturaları düşürecek 3'lü formül

Konutların, işyerlerinin elektrik faturalarını düşürecek formülün ipuçları geldi. Kademeli tarifede sınırın yükseltilmesi, vergi ve fiyat indirimi gibi 3 adım üzerinde duruluyor. Vatandaşın elektrik faturalarına destek için hükümet yeni bir çalışma başlattı. Çalışmanın sonuçları yakında açıklanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2022 Güncelleme 10 Şubat 2022, 06:59
Vatandaş merakla bekliyor! Elektrik faturaları nasıl düşecek? İşte faturaları düşürecek 3’lü formül

İÇİNDEKİLER

Elektrik faturalarının düşürülmesi için formül hazırlıkları hızlandı.

Özellikle 3 adımlı formül üzerinde duruluyor.

Konutlar için kademeli tarifede önce 150, ardından 210 kilovatsaat olarak belirlenen sınırın daha da yükseltilmesi, vergi oranlarında indirim ve fiyatların aşağı çekilmesi ağırlık basıyor.

MASADA NELER VAR?


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün yaptıkları açıklamalarda çalışmalara ilişkin ipuçlarını verdi.

Vatandaşların talebi üzerine Enerji Bakanlığı'nın yeni bir çalışma başlattığını ifade eden Hamza Dağ, "Topyekun hem sınırın yükseltilmesi hem vergiyle ilgili durumlar hem de sübvanse ile ilgili durumlar olabilir. Bu bütçeyle birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon" şeklinde konuştu.

Dağ, yapılacak olan düzenlemenin önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti. Bakan Fatih Dönmez de çeşitli sosyal kesimlerden indirimli elektrik tarifesinden yararlanmaya dönük taleplerin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hem Bakanlığımız hem Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu talepleri değerlendiriyor. Esnafımız, küçük işletmeler ve birtakım STK'lardan gelen talepler var. Hepsini değerlendiriyoruz."

KÜÇÜK İŞLETMELERE KADEMELİ TARİFE


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, elektrik faturalarında düzenleme yapılacağı yönündeki açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir çözüm yolu olarak, hükümetin tıpkı konutlarda yaptığı gibi küçük işletmeleri koruyan kademeli bir tarifeye gitmesini öneriyoruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN