Tatilin keyfini yine yabancı sürecek! Yerliye yüzde 50 zam yabancıya kur kazancı

Turizmde fiyatlar yüzde 50 artırıldı. Ancak bu zamlar sadece Türkler için geçerli. Yabancıya zam yok! Zaten yüksek kur onlara kazandırdı. Vatandaşlar, yerli turiste yüksek fiyat çıkartıp yabancılara grup indirimi yapan turizimcilere tepki gösteriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2022 Güncelleme 05 Şubat 2022, 06:58
Tatilin keyfini yine yabancı sürecek! Yerliye yüzde 50 zam yabancıya kur kazancı

İÇİNDEKİLER

Turizmde bitmeyen çifte standart bu yıl yine hortladı. Yerli turiste yüksek fiyat çeken turizm tesisleri yabancılara hem grup indirimi yapıyor hem de kur farkından dolayı zaten çok ucuza tatil sunmuş oluyor.

YER BULMAK ZOR
Erken rezervasyonda bile bu yıl tatil fiyatları geçen yıla göre yüzde 30-50 arasında zamlı satılmaya başlandı.

Turizmciler artan fiyatları 'kur ve maliyetlere' bağlarken yabancı için fiyat değiştirmemelerini ise izah edemiyor.

Grup ve acenta aracılığı ile tatil satın alan yabancılar için neredeyse yarı fiyatlar çekiliyor. Ancak bir Türk vatandaşı tatil için talepte bulunduğunda yüzde 50 zam isteniyor.

İZİN VERİLMESİN
Yabancı turist ilgisinin fazla olmasının yerli turistin istediği yeri bulmasını zorlaştırdığını söyleyen turizmciler bulanların da yüksek fiyatla karşılaşacağını belirtiyor.

Vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterirken, "Kriz dönemlerinde Rus turist gelmezken otelleri yine yeri turist ayakta tuttu. Şimdi turist geliyor diye Türk tatilcilere yüksek fiyat çekmek fırsatçılık" dediler.