GSS ve Bağ-Kur prim borcu olanlar için yeni karar yürürlüğe girdi! 31 Aralık tarihine kadar ücretsiz sağlık hizmeti

GSS ve Bağ-Kur prim borcu olanlar için yeni karar yürürlüğe girdi. Bağ-Kur ve GSS prim borcu olanlar 31 Aralık tarihine kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek. İşte sizler için derlediğimiz 12 Ocak TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2022 Güncelleme 12 Ocak 2022, 07:01
GSS ve Bağ-Kur prim borcu olanlar için yeni karar yürürlüğe girdi! 31 Aralık tarihine kadar ücretsiz sağlık hizmeti

İÇİNDEKİLER

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur borcu olan vatandaşlar için yeni Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlüğe girdi. Borçlu vatandaşlar bu yıl da sağlık hizmeti alabilecek. Prim borcu bulunanların sağlık hizmeti almasına ilişkin verilen süre 31 Aralık 2021'de dolmuştu. Karara göre, GSS sistemi kapsamında olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak vatandaşlara ve bakmakla yükümlü yakınlarına, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) yıl sonuna kadar sağlık hizmeti verilecek. Düzenlemeden GSS kapsamındaki 3-4 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. (Hazal ATEŞ)



'KÂR' TELAŞI
İstanbul'da kar yağacağını duyan, lastikçiye koştu. Geçen yıla göre yüzde 80 zamlı fiyatla karşılaştı. İstanbul'da kış etkisini gösterdi. Hava sıcaklıkları düştü, kar yağacağını duyan da kış lastiği telaşına girdi. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar 1 Aralık'ta zorunlu olarak kış lastiğine geçerken, şimdi de özel araç sürücüleri lastiklerini değiştirmek için oto sanayilerin yolunu tuttu. Lastikçilerin verdiği bilgiye göre, fiyatlar geçen seneye göre yüzde 80'e yakın arttı. 4 adet kış lastiği 2 bin 900 liradan başlıyor. Marka ve özelliklerine göre de 12 bin lira civarına kadar çıkıyor. 4 lastiğin değişim bedeli de 100 liradan başlıyor, 150 liraya kadar yükseliyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİNE BAŞVURU ŞUBAT'TA
Hükümetin ihtiyaç sahibi ailelere sunduğu ısınma desteğinde doğalgaz yardımlarının detayları ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteğinde başvuruların Şubat ayının ikinci yarısında başlayacağını, ödemelerin de Mart ayının ikinci haftasından sonra yapılacağını açıkladı. Bakan Yanık, hanelerin bu desteğe e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceğini söyledi. (Fatma GÖKSU)

HESABA ŞİRKET AYARI
Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat uygulamasının kapsamı genişletildi. Daha önce sadece bireylere yönelik olan TL'ye dönüşüm destekleri, şirket ve kurumlara da açıldı. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, yeni düzenleme ile yurt içi yerleşik tüzel kişilerin de artık bu destekten faydalanabileceği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN