2021 Aralık enflasyon tahmini beklentisi ne kadar? Aralık ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Aralık ayının son günlerinde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği gelişmelerinden birisi de enflasyon oranları oldu. Ekonomide pek çok konuda belirleyici olan enflasyon oranları için geri sayım başladı. Peki, Aralık ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 2021 Aralık enflasyon tahmini beklentisi ne kadar? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 30 Aralık 2021, 12:18 Güncelleme 30 Aralık 2021, 12:18
2021 Aralık enflasyon tahmini beklentisi ne kadar? Aralık ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Aralık ayı enflasyon oranları için heyecanlı bekleyiş başladı. Bilindiği üzere bir önceki ayın enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yeni ayın ilk haftasında duyuruluyor. Bu bağlamda Ocak 2022'ye artık günler kala kala vatandaşlar enflasyon verilerine odaklandı. Milyonlarca emekli ve memurun maaşı bu verilerle belirlenecek. Peki, Aralık ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 2021 Aralık enflasyon tahmini beklentisi ne kadar? İşte son gelişmeler...

KASIM AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aralık ayı enflasyon oranları 3 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından vatandaşlara duyurulacak.

ARALIK AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Merkez Bankası'nın açıkladığı Piyasa Katılımcıları Anketi zammın ipucunu veriyor. Ankette cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi Aralık ayı için yüzde 23.85 çıktı. Buna göre 6 aylık enflasyon yüzde 14.2 olarak gerçekleşecek.

Tahmin gerçekleşirse 6 aylık enflasyon, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 14.2'ye ulaşacak. Kesin rakam 3 Ocak'ta açıklanacak Aralık enflasyonu ile belli olacak.

5 AYLIK VERİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 10.48 olarak gerçekleşti. Kesin oran için geriye sadece Aralık verisi kaldı.

Şu ana kadar gerçekleşen (5 aylık) enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 10.48 olacak.