Memur maaşlarına erken zam geliyor: Yüzde 12 artı enflasyon farkı şeklinde...

Türkiye'deki milyonlarca memur, maaşlarının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Asgari ücret ve emekli maaşlarının ardından memurun gözü Ocak zammında. 2022'nin ikinci 6 ayına ilişkin zammın öne çekilmesi, seyyanen artış ve yıllık enflasyon formülü öne çıkıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2021 Güncelleme 21 Aralık 2021, 07:32
Memur maaşlarına erken zam geliyor: Yüzde 12 artı enflasyon farkı şeklinde...

İÇİNDEKİLER

Memurlar, toplu sözleşme gereğince, 2022'de yüzde 5+7 zam ve enflasyon farkı alacak.

Ancak son dönemdeki gelişmelerden sonra sendikalar Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile görüşerek ek bir protokol yapılmasını talep etmişti.

Bu konuda mutabakata da varılmıştı. Çalışmalar başladı. Birkaç formül üzerinde duruluyor.

İlk formül, toplu sözleşme zammının üzerinde oluşan enflasyon farkının ödenmesi.

Yani yüzde 5 zam artı enflasyon farkı ödendikten sonra gerçekleşen yıllık enflasyona tamamlamak şeklinde bir artış yapılacak.

Tahminlere göre, enflasyon farkı ile birlikte Ocak zammı yüzde 16'yı bulabilecek. Yıllık yüzde 25 civarında bir enflasyon gerçekleşirse, bunun üzerine 9 puanlık tamamlama yapılabilecek.

ARTIŞ ÖNE ALINIR MI?
Bir diğer formül ise seyyanen artış yapılarak bir sosyal destek sağlanması yönünde. Bu ödemenin de yine enflasyon ve asgari ücret ile uyumlu olması bekleniyor.

Son günlerde ortaya çıkan üçüncü bir formül ise 2022'nin Temmuz ayında yapılacak olan yüzde 7'lik zammın da öne alınıp bunun üzerine iyileşme yapılması. Bu durumda Ocak zammı yüzde 12 artı enflasyon farkı şeklinde gerçekleşebilecek.