Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati iş dünyası temsilcileriyle buluştu! "Verimli bir toplantı..."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde saat 13.30'da basına kapalı olarak başlayan toplantıya, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanı ve iş insanı Nihat Özdemir, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın aralarında bulunduğu çok sayıda iş insanı katıldı. 7 saat süren toplantıda, mevcut ekonomik durum, yeni ekonomi programı, gelecekte atılacak adımlar, yatırım, üretim ve istihdam konusunda neler yapılabileceği konuları ele alındı.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2021, 10:21 Güncelleme 12 Aralık 2021, 01:03
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati iş dünyası temsilcileriyle buluştu! Verimli bir toplantı...

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Nebati, toplantıda, yatırım, üretim ve istihdamın artırılması için atılacak adımlarla, iş dünyasının taleplerini değerlendirdi.


KİMLER KATILDI
Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde saat 13.30'da basına kapalı olarak başlayan toplantıya, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanı ve iş insanı Nihat Özdemir, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın aralarında bulunduğu çok sayıda iş insanı katıldı.

7 SAAT SÜRDÜ
7 saat süren toplantı sona erdi. Toplantıda, mevcut ekonomik durum, yeni ekonomi programı, gelecekte atılacak adımlar, yatırım, üretim ve istihdam konusunda neler yapılabileceği konuları ele alındı.

Toplantıda, yeni dönemdeki ekonomi politikaları hakkında bir sunum gerçekleştiren Bakan Nebati, Türkiye'nin lojistik altyapısı, ihracat ve üretim kapasitesi hakkında bilgiler verirken, küresel ekonomide yaşanan yapısal değişime de değindi.

SERBES PİYASADAN GERİ ADIM ATILMAYACAK
Serbest piyasadan geri adım atılmayacağını ifade eden Nureddin Nebati, her alanda destekleyici olunmaya devam edileceğinin altını çizdi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda, iş dünyası temsilcileri ise tek tek söz alarak sorun ve görüşlerini dile getirdi. Yeni dönemdeki ekonomi politikalarının iş dünyasına aktarılması amacıyla sektör temsilcileri ile gerçekleşen toplantıların önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi.

"VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "İş dünyası, reel sektör ve STK temsilcilerimiz ile bugün verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de, istişareye dayalı bir anlayış ile hareket edecek, ülkemizi başarıya götürecek adımları hızlıca atmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"SAYIN BAKANIMIZIN ÜRETİME DAYANAN YENİ POLİTİKA EKSENİNİ BENİMSİYORUZ"
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati ile buluşmamızda İTO'nun görüşlerini ifade ettik. 2022'nin, ihracattan güç bulacağımız, üretim ve istihdamı öncelediğimiz ve sıfır cari açık hedefini yakalayacağımız bir yıl olması için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, "Sayın Bakanımızın üretime dayanan yeni politika eksenini benimsiyoruz. İş dünyası olarak da hedefimiz yüksek ihracat, yüksek istihdam, düşük cari açık. Bu süreçte dünyada olduğu gibi enflasyonla mücadelemiz sürecek. Eski gücüne kavuşacak hizmet ve turizm gelirleri, ihracat artışı ve cazip yatırım ikliminin etkisiyle temel göstergeler ekonomik gücümüzü yansıtan bir seviyeye ulaşacağız. Türkiye ekonomisine ve Türk iş dünyasına güveniyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"HERKES SORUNLARI VEYAHUT DA YAPILACAK İŞLERİN SAMİMİ OLARAK ANLATTI"
Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, toplantının iyi bir diyalog içinde geçtiğini belirterek, "Herkes sorunları veyahut da yapılacak işlerin samimi olarak anlattı. Sayın Bakanımız güzel bir konuşma yaptı. Kendileri nasıl yapılacağını, ne edileceğini anlattılar" dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran da "Ankara Ticaret Odası olarak 160 bin üyemiz var. Bunların yaklaşık 150 binini ilgilendiren, KOBİ'lerle ilgili sıkıntıları gündeme getirdim. Biraz daha küçük ölçekte olan KOBİ'lerimizle ilgili sıkıntıları gündeme getirdim. Şu anda her taraftan söz alan arkadaşlarımız var. İçinde ticaretin olduğu her alandan arkadaşlarımız var. Bütün sıkıntılarını dile getiriyorlar. Sayın Bakanımda bunların hepsini not alıyor. Sayın Bakanım, bankacılarımızla, o sektörle de herhalde önümüzdeki hafta bir toplantı yapacağını söyledi. Herhalde içinde ticaretin olduğu her alanla ayrı ayrı da, böyle büyük çaplı toplantılar değil de ayrı ayrı da toplantılar yapacak. İnanıyorum ki hepimizin derdi bu ülkenin, bu milletin, bu memleketin daha yukarılarda olması. Bugün olduğu yerden daha yukarılarda olması. Biz elimizden gelen her desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise toplantının yapıcı olduğunu ifade ederek, "Katılımcı demokrasi açısından, istişare açısından, kültür açısından. bizler için çok önemliydi bu toplantı. Herkes sorunlarını vakit kısıtlı olmaksızın birebir aktarabildi. Sayın Bakan bunların hepsini dinledi ve not aldı. Toplantı öncesinde Sayın Bakan. bizlere mevcut görünüm hem de yeni ekonomik programla ilgili bazı bilgilendirmeler yaptı. Tekrar ediyorum toplantımız tamamıyla yapıcıydı. Hammadde fiyatlarındaki artış, medikal firmaların ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, alacakları, KDV alacakları gibi birçok konu gündeme geldi. Bakanın bu tüm sorunlarımıza ilgileneceğine ve çözüm odaklı çalışacağına kanaati edindim" şeklinde konuştu.


"İSTİHDAMLA BÜYÜYEN TÜRKİYE'DE HEDEFLENEN VERİLERE ULAŞACAĞIZ İNŞALLAH"
ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın da yaptığı konuşmada "Sayın Bakanımızın önümüzdeki süreçte hedeflenen yeni üretim, istihdam ve ihracat yolundaki çalışmalarına güveniyoruz. İş dünyasının bütün temsilcileri ve Türkiye'nin en önemli firmaları bugün toplantıdalardı. Her birimiz 3'er ile 5'er dakika arasında görüşlerimizi, beklentilerimizi, taleplerimizi detaylı bir şekilde arz ettik ve birçoğunun da cevabını aldık. İnşallah önümüzdeki süreçte, hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Hazine ve Maliye Bakanımızın hedeflemiş olduğu bu yeni modelde üreten Türkiye yolunda çalışacağız. Buradaki en önemli konu tabii ki enflasyon ve enflasyona yedirilmeme. Ülkenin, hepimizin, hem ekonomik tarafının gündemin de hem de makro tarafından bakıldığında da şu anki en önemli gündemimiz enflasyon. Bunun üzerine detaylı görüşmeler yapıldı. Ama en önemlisi de şu an büyüyen Türkiye'nin, ekonominin ihracat kanalıyla büyüyen Türkiye'de, istihdamla büyüyen Türkiye'de hedeflenen verilere ulaşacağız inşallah" sözlerine yer verdi.

HAFTAYA BANKA GENEL MÜDÜRLERİYLE GÖRÜŞECEK
Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, haftaya banka genel müdürleriyle görüşeceği bildirildi.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN