Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantı tarihi belli oldu mu? Asgari ücret 3. toplantı ne zaman, saat kaçta?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret tutarı hakkında araştırmalar son dönemde yoğunluk kazandı. 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı. İşçilerin gözü şimdi 3. toplantıya çevrildi. Peki, asgari ücret 3. toplantı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. ve 4. toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 09 Aralık 2021, 08:56 Güncelleme 09 Aralık 2021, 08:56
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantı tarihi belli oldu mu? Asgari ücret 3. toplantı ne zaman, saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret toplantılarında sona geliniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı dün gerçekleştirildi. Üçüncü toplantı ise TİSK'in ev sahipliğinde yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti. Peki, asgari ücret 3. toplantı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. ve 4. toplantı ne zaman yapılacak? İşte son gelişmeler...

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 9 Aralık'ta TİSK'in ev sahipliğinde yapacak. 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları bir süre daha devam edecek.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDE NELER KONUŞULDU?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 asgari ücret zammı gündemi ile toplandı. Her yıl aralık ayında düzenlenen toplantıların ardından yapılacak olan zam oranı açıklanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti. Geçtiğimiz yıl ilk toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında 4 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 15 Aralık'ta yapılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu sene 4 oturumla çalışmanın tamamlanacağını bildirdi.

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi geldi. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı toplantısının ikincisi başladı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret zammı ile ilgili toplumun beklentisinin yüksek olduğunu belirterek, "Makul bir rakam önümüze gelirse hemen imza atarız" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de ilk toplantıda, "Enflasyona karşı çalışanı koruyacak ücret" vurgusu yapmıştı.

ASGARİ ÜCRET ZAM PAZARLIĞINDA 4 KRİTER

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında yapılan ikinci toplantıda; Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak. Sosyal güvenlik prim gelirlerini etkileyen temel gösterge olan asgari ücret pazarlığında 'yaşam maliyeti, salgın döneminde ülkenin genel ekonomik durumu, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı' olmak üzere 4 parametre öne çıkacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET SÖZÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti. Kasım ayı enflasyonu ve 5 aylık 10.48'lik oran asgari ücretteki pazarlıkları da değiştirdi. Enflasyonun üzerinde ve refah payı ile birlikte yapılacak hesaplamalarda artış oranı yüzde 30'u geçecek. Vergi destekleriyle rakam daha da yükselebilecek.

Asgari ücret zammının yüzde 35-40 arasında olması bekleniyor.