Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor

Balina kusmuğundan yapılan kokunun kilosu 16 bin lira! Kilosu 16 bin lira olan balinanın kusmuğunun içerisindeki yağdan üretilen misk-i amber kokusunun 3 gramı 50 liradan satılıyor. Pahalı olduğu için gram gram satılan amber ve misk karışımlı esansın kilosu 16 bin lirayı buluyor. Kalbi ferahlatan kokunun insan sağlığına birçok faydası olduğu biliniyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor

Amber, balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı ve mumlu bir madde. Bu maddeyi okyanuslardan denizciler topluyor.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-2

Rengi siyah ve gri olabilen amber, uzmanlar tarafından yapılan pek çok araştırmaya göre, kas gevşetici, hazmı kolaylaştırıcı ve kalbi kuvvetlendirip iştah açıcı özelliklere sahip.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-3

Misk ise, misk geyiklerinin göğüslerinden elde ediliyor. Misk-i amber esansı, iki maddenin farklı miktarlarda karıştırılmasıyla elde ediliyor.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-4

Bursa'da tarihî hanlar bölgesindeki dükkânında ıtriyat malzemeleri satan Tuğba Akgün, misk ve amber karışımının çağlar boyunca en fazla beğenilen güzel kokulardan biri olduğunu söyledi.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-5

Bu esansın sağlığa da birçok faydası olduğunu belirten Akgün, "Kalp rahatsızlıklarına iyi gelen ve iştah artırıcı özelliği olan misk-i amberin 3 gramlık şişesini vatandaşlara 50 liradan satıyoruz.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-6

Bu esansı genelde yaşlılarımız ve kalp rahatsızlığı olan vatandaşlarımız alıyor.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-7

Ayrıca misk-i amber, histeri ve boğmaca gibi bazı çocuk hastalıklarında da kullanılıyor.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-8

Bu yüzden bazı ebeveynler çocukları için de talep ediyor''dedi.

Kilosu 16 bin lira! Bu koku balina kusmuğundan yapılıyor-9

Amberin balinaların kusmuğunun içindeki yağdan çıkarıldığını ve yurt dışından ithâl edildiğini anlatan Tuğba Akgün, kendilerinin işlenip esans hâline getirilen bu kokuyu Konya ve Yalova'dan temin ettiklerini anlattı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler