Ticaret Bakanlığı 1 milyon dolar destek verecek! Tasarımcı-mühendis maaşı, alet-yazılım...

Ürününü geliştirmek, farklılaştırmak, tasarım değeri yüksek ürünler geliştirebilmek isteyenlere Ticaret Bakanlığı destek kapısını açıyor. Tasarımcı-mühendis maaşı, alet-yazılım, seyahat-web sitesi üyelikleri giderlerinin 1.4 milyon dolara varan kısmı karşılanıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2021 Güncelleme 09 Kasım 2021, 07:00
Ticaret Bakanlığı 1 milyon dolar destek verecek! Tasarımcı-mühendis maaşı, alet-yazılım...

İÇİNDEKİLER

İş kurmak, işini büyütmek, yurt dışına açılmak isteyenlere pek çok desteğin kapısı açılıyor. Bu desteklerden biri de tasarım, ürün geliştirme desteği...

Ticaret Bakanlığı, yurt dışı pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürün geliştirmek amacıyla yürütülecek tasarım ve ürün geliştirme projelerine ilişkin giderleri karşılıyor.

Ürününü geliştirmek, değerini artırmak, farklılaştırmak, tasarım değeri yüksek ürünler üretmek isteyenlere bu kapsamda 1 milyon doları aşan destek sağlanıyor.

Destekten yararlanmak için, proje başvurusunu belgeleriyle birlikte Destek Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden yapmak yeterli. Bakanlık firmaya gelip inceleme yapıyor, destek kapsamına alınanlar harcamalarını yapıp belgelerini yine DYS üzerinden ileterek parasını alıyor.

3 AYRI ALANDA VERİLİYOR
Moda tasarımı veya endüstriyel tasarım alanlarında proje süresince;

Tasarımcı, modelist ve mühendis brüt maaşlarının yüzde 50'si, 1 milyon dolara kadar veriliyor. Bir projeyle başvurulabilecek bu destek, istenen kadar tasarımcı ya da mühendis için alınabiliyor. İstenirse, bunların 2 tanesi de yabancı uyruklu olabiliyor.


Alet, teçhizat, malzeme ve yazılım harcamalarının yüzde 50'si, 250 bin dolara kadar karşılanıyor.


Tasarımcının proje için yurt dışına gerçekleştireceği seyahat masrafları ve web sitesi üyeliklerinin yüzde 50'si, 150 bin dolara kadar ödeniyor.
3 yıllık proje boyunca destek alınabiliyor. Hatta bu destek 5 yıla da çıkarılabiliyor.

HANGİ BELGELER LAZIM?
Destek kapsamına alınmak için gerekli belgeler şöyle:

Dilekçe
Başvuru formu


Taahhütname
Beyanneme


Kapasite raporu
Dahilde İşleme Rejimi kapsamında faaliyet göstermeyen şirketler için; ticaret sicili gazeteleri, imza sirküleri.