Emeklilerin maaşı ve ikramiyesi artacak! 3600 ek gösterge takvimi hazır

Memurların ve memur emeklilerinin merakla beklediği 3600 ek gösterge çalışmalarının startı Kasım’da Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda verilecek. Kamuda ek gösterge sistemi tümüyle gözden geçirilmiş olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2021 Güncelleme 12 Ekim 2021, 15:51
Emeklilerin maaşı ve ikramiyesi artacak! 3600 ek gösterge takvimi hazır

İÇİNDEKİLER

3600 ek gösterge çalışmaları için takvim belli oldu.

Memurların ve memur emeklilerinin merakla beklediği çalışmalar Kasım ayında yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısıyla başlayacak.

Bu toplantıda ek gösterge konusundaki çalışmaları yürütmek üzere bir komisyon oluşturulacak.

2022'DE TAMAMLANACAK


Çalışanları Memur-Sen'in temsil edeceği komisyonda; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Strateji Bütçe Başkanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların temsilcileri görev yapacak.

Komisyon ek gösterge artışlarının kapsamını belirleyecek.

2022'de tamamlanacak çalışmayla ek gösterge sistemi tümüyle gözden geçirilecek.

'MUTABAKAT SAĞLADIK'


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergenin konfederasyonun teklif ettiği bir madde olduğunu belirterek, "Toplu sözleşme kararı bize aittir. Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımız'a aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız. İcraat da Sayın Cumhurbaşkanımız'a nasip olacaktır diye düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

3600'ün kapsamına ilişkin bütün kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, ek gösterge sistematiğini adil şekilde düzenleyecek çalışmayı bir an önce başlatmak üzere Çalışma Bakanı ile bu konuya ilişkin mutabakat sağladıklarını anlatan Yalçın, "Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda buna ilişkin bir startı vereceğiz Kasım ayı içinde" dedi.