HABAŞ Honda'dan satın aldığı Kocaeli Gebze'deki fabrikada yerli hibrit otomobil üretecek

Honda'nın Kocaeli Gebze'deki fabrikasını kapatma kararını almasının ardından söz konusu tesisin akıbeti belli oldu. Fabrikayı satın alan HABAŞ, tesiste yerli hibrit otomobil üretecek.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2021, 16:10 Güncelleme 05 Ekim 2021, 09:00
HABAŞ Honda’dan satın aldığı Kocaeli Gebze’deki fabrikada yerli hibrit otomobil üretecek

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de üretimini durdurarak kapatan Honda'nın fabrikasını satın alan HABAŞ, burada yerli hibrit araç üretmek için hazırlıklarına başladı.

HABAŞ yetkililerinin 30'a yakın mühendislik şirketi ile görüşme halinde oldukları, yerli hibrit otomobil markası ile seri üretime başlayacağı öğrenildi.

https://www.takvim.com.tr/video/haber-videolari/habas-hondadan-satin-aldigi-kocaeli-gebzedeki-fabrikada-yerli-hibrit-otomobil-uretecek

Ayrıca HABAŞ'ın, İngiltere'de bulunan kapanan Honda fabrikasının ekipmanlarını Türkiye'ye getireceği ve eski çalışanlara da teklif götürdüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?
Honda Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Honda Türkiye AŞ Gebze'deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğuna devretmek üzere anlaşmaya varmıştı.

Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde, söz konusu taşınmazın teslim tarihi olarak Eylül 2021'den sonrası belirlenmişti.

Faaliyetlerini İstanbul'daki Genel Müdürlüğünde gerçekleştirecek olan Honda Türkiye AŞ ise Türkiye'de pazarlama, satış ve satış sonrası desteğe devam edecek.