toki.gov.tr: Gaziantep 14 bin konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ Gaziantep Kuzey Şehir, Güneyşehir, Kızılhisar konut başvuru ekranı 2021!

TOKİ Gaziantep 14 bin konut projesinde başvuru ekranı bugün erişime açıldı. Ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ'den ardı ardına müjdeli haberler geliyor. Gazientep Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından 14 bin konut projesinde başvuru dönemi 15 Eylül'de yani bugünden itibaren başlıyor. Yurttaşların yoğun ilgiyle takip ettiği konut projesinde ilk etap için yapımına başlanacak konut sayıları da ön talepler ile birlikte belirlenecek. Proje kapsamında, ilk aşamada Kuzeyşehir'e ve Güneyşehir'e 300 konut, Kızılhisar bölgesine de 340 konut yapılacak. Peki, Gaziantep TOKİ başvuru 2021 nasıl yapılır? Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 14 bin konut başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 15 Eylül 2021, 09:23 Güncelleme 15 Eylül 2021, 11:28
toki.gov.tr: Gaziantep 14 bin konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ Gaziantep Kuzey Şehir, Güneyşehir, Kızılhisar konut başvuru ekranı 2021!

İÇİNDEKİLER

Konut sahibi olmak isteyenlere TOKİ'den ardı ardına müjdeli haberler geliyor. Gazientep Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından 14 bin konut projesinde müracaat devri 15 Eylül'de yani bugünden itibaren başlıyor. Yurttaşların yoğun ilgiyle takip ettiği konut projesinde ilk etap için yapımına başlanacak konut sayıları da ön talepler ile beraber belirlenecek. Peki, Gaziantep TOKİ müracaat 2021 iyi mi yapılır? Gaziantep Büyükkent Belediyesi 14 bin konut başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar!

TOKİ GAZİANTEP BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOKİ Gaziantep başvuruları araştırılıyor. Gaziantep 14 bin konut başvuruları bugün başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in müjdesini verdiği konutlar için başvurular 15 Eylül- 1 Kasım tarihleri aralığında yapılacak. Başvuru işlemleri Gazi Konut A.Ş. satış ofisi ve web sitesi üzerinden alınacak.

Belediye Başkanı Fatma Şahin, düzenlenen lansmandaki konuşmasında, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Söz konusu projenin özel sektör iş birliğiyle yapılacağını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"İlk etapta Kuzeyşehir'e ve Güneyşehir'e 300 konut, Kızılhisar bölgesine de 340 konut yapılacak. Şehir genelinde çalışan işçi, memur ve emekli vatandaşlar, uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacak. Gelir-gider tablosuna göre ödeme planının hazırlanacağı projede, en geç 15 Eylül'de kadar ön talepler toplanmaya başlanacak. Bürokratik işlemlerinin büyükşehir tarafından yapıldığı, iki yılda da konut yapma şartını getirdiğimiz bir sistemi hayata geçiriyoruz. İstenilen sürede bunun yapılması şart. Aksi taktirde sorumlular sistemin dışında kalacak. Bunun yanı sıra kira ve konut fiyatlarını aşağı çekmek için arsa maliyetlerinin hepsini biz göğüslüyoruz."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de emeği geçenlere teşekkür etti.

Kentin her anlamda hızlı büyüdüğünü belirten Koçer, "Şehrimizin en önemli konularından birisi konut açığı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin attığı bu adımı çok değerli ve anlamlı bulduğumuzu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da kentin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyleyerek "Gaziantep büyük bir şehir, konuttaki sorunların altından kalkacağız. Bu anlamda yeni projemizin de kıymetli olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan da projenin detaylarına ilişkin sunum gerçekleştirdi. Cihan, proje kapsamında Kuzeyşehir'de 10 bin 400, Güneyşehir'de 2 bin 850 ve Kızılhisar bölgesinde ise 750 yeni konut yapılacağını bildirdi.