TEB, Akbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, ING ve Garanti konut, taşıt, ihtiyaç kredisi faiz oranları... Faizler düşer mi? Faizler ne zaman düşer?

Araba sahibi olmak ya da ev sahibi olmak isteyen, arabasını değiştirmek, gereksinimlerini gidermek isteyen vatandaşlar doğrultusundan faizlerin ne vakit düşeceği merak hususu oldu. Bankalar sene içerisinde kredi faiz oranlarında farklılığa gidebiliyor. Bankaların güncel kredi faiz oranlarını haberimizde derledik. İşte Akbank, Vakıfbank, Halkbank faiz oranları... Peki faizler düşer mi? Faizler ne zaman düşer?

Giriş Tarihi 15 Eylül 2021, 08:23 Güncelleme 15 Eylül 2021, 08:24
TEB, Akbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, ING ve Garanti konut, taşıt, ihtiyaç kredisi faiz oranları... Faizler düşer mi? Faizler ne zaman düşer?

İÇİNDEKİLER

Pandemi döneminin sonrasında binlerce vatandaş sahip olmak istediği eve, arabaya ve başka gereksinimlere kavuşamadığı sebebiyle soluğu bankalarda alıyor. Bankaların faiz oranları sene amacıyla farklılık gösteriyor. Kampanyalar ile vatandaşlara, harcama konusu ile ilgili destek sağlanmaya çalışılıyor. Politika faizi kavramı, Merkez Bankası'nın belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı için kullanılır. TCMB, bankaların repo taleplerine bu faiz oranı doğrultusunda cevap verir. Peki faizler düşer mi? Faizler ne zaman düşer?

VAKIFBANK İHTİYAÇ, TAŞIT - KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: %1.50'den * İhtiyaç Kredisi Kampanyası: %1.55'den * SarıPanjur Konut Kredisi: %1,37'den başlıyor. Takvim.com.tr'de okumaya devam edin.

ZİRAAT BANKASI TAŞIT KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

*Tüketici kredisi: %1.55'ten *Taşıt kredisi (kaskolu): %1.61 *Taşıt kredisi (kaskosuz): %1.63 *Konut kredisi: %1.37'den başlayan fiyatlarla

*Yapı Kredi Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,37

* TEB Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,59

*Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,34

* İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,40

* QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,69

* ING Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,59

* Garanti BBVA Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,46

* ING Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,59

* ICBC Turkey Konut Kredisi Faiz Oranı: %1,89

CUMHURBAŞKANI'NDAN FAİZ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bir televizyon kanalında canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı burada faiz kararlarıyla ilgili şunları söyledi:

Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Artık biz düşük enflasyona inşallah geçeceğiz. Takvim.com.tr sizler için en doğru bilgileri araştırıyor.

Politika faizi nedir?

Politika faizi kavramı, Merkez Bankası'nın belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı için kullanılır. TCMB, bankaların repo taleplerine bu faiz oranı doğrultusunda cevap verir. ... Kısaca bu faiz, Merkez Bankası'nın para arzı yerine faiz oranını kontrol etmek istediğinde uyguladığı bir yöntemdir.