Kimlik avı, kötü amaçlı yazılım, fidye yazılım saldırıları... Siber tehditlere 5'li önlem

Yeterli siber güvenlik önlemlerine sahip olmayan KOBİ’ler, yılda ortalama 2.5 milyon dolar zarara uğruyor. Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, KOBİ’lerin karşılaştığı en büyük 5 siber güvenlik tehdidini ve bunları durdurmanın yollarını aktardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2021 Güncelleme 07 Eylül 2021, 07:02
Kimlik avı, kötü amaçlı yazılım, fidye yazılım saldırıları... Siber tehditlere 5’li önlem

İÇİNDEKİLER

1. KİMLİK AVI: Hackerlar, üst düzey yöneticilerin e-posta hesaplarını çalmak için kimlik avı kampanyaları düzenliyor, ardından bu hesapları çalışanlardan ödeme talep etmek için kullanıyor.

Şirketlerin güncel yamalara sahip olması, gerekli güncellemeleri yapması ve çalışan eğitimine önem vermesi gerekiyor.

2. KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM:
Bu tür yazılımlar genellikle kötü amaçlı web sitesi indirmeleri, istenmeyen e-postalar veya diğer virüslü cihazlara bağlanmak yoluyla geliyor.

KOBİ'ler uç nokta koruma ve web güvenliği çözümleri kullanarak cihazları kötü amaçlı yazılım indirmelerine karşı koruyabilir.

3. FİDYE YAZILIM SALDIRILARI:
Şirket verilerini kullanılamayacak veya erişilemeyecek şekilde şifrelemeyi, ardından şirket verilerinin kilidini açmak için fidye ödemeye zorlamayı içeriyor.

Tüm iş cihazlarında güçlü uç nokta koruma çözümü kullanmak saldırganların verileri etkili şekilde şifreleyebilmesini engelliyor.

4. ŞİFRE SALDIRILARI:
KOBİ'lerin karşı karşıya olduğu bir diğer büyük tehdit ise çalışanların zayıf veya kolay tahmin edilen parolalar kullanmasıdır.

Güçlü parola oluşturmanın yanı sıra kurumların çok faktörlü kimlik doğrulama teknolojilerini kullanması önem arz ediyor.

5. İÇERDEN TEHDİTLER:
Çalışanların, eski personelin veya iş ortaklarının eylemlerinden kaynaklanan bir risktir. Engellemek için, şirketlerin güçlü güvenlik bilinci kültürüne sahip olduklarından emin olmaları gerekiyor.