Sebze-meyvede marketler arasında da büyük fiyat farkı var! TAKVİM, yaygın iki marketin fiyatlarını araştırdı

Sebze-meyvede marketler arasında da büyük fiyat farkı var. TAKVİM, yaygın iki marketin fiyatlarını araştırdı. Fiyatta Yüzde 67’ye varan farklar ortaya çıktı. Alışverişe çıkmadan önce araştırma yapanlar aynı ürüne fazla ödeme yapmaktan kurtuluyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2021 Güncelleme 06 Eylül 2021, 06:59
Sebze-meyvede marketler arasında da büyük fiyat farkı var! TAKVİM, yaygın iki marketin fiyatlarını araştırdı

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde sebze-meyvede tarla ve market fiyatı arasındaki uçurum tüketiciyi bezdiriyor. Tarladan 1 liraya çıkan ürün, tezgahta 3-4 katına ulaşıyor. Bu farkın benzeri marketler arasında da görülüyor. Sebze-meyve fiyatları marketler arasında büyük değişkenlik gösteriyor. 2 yaygın marketin fiyatlarına bakıldığında yüzde 67'ye varan farklar görülüyor.

İNCİR İLK SIRADA
Fiyat farkında başı kabak çekiyor. Bir markette 14.90 liraya satılan 1 kilogram incir, diğer markette 24.90 liraya tüketiciye sunuluyor. Kabak bir markette 5.49, diğerinde 8.49 liraya; elma (starking) bir markette 9.95, diğerinde 14.90 liraya, çekirdeksiz üzüm bir markette 5.99, diğerinde 8.95 liraya tüketiciye sunuluyor. Alışverişe çıkmadan önce araştırma yapanlar aynı ürüne fazla ödeme yapmaktan kurtuluyor.