Dünyanın yüzde 60'ı internette: Tim Berners-Lee 30 yıl önce başlattı! İşte www'nun hikayesi...

İlk ‘web’ sitesinin dışarıdan erişime açılmasından bu yana 30 yıl geçti. Şu anda dünyada 1.9 milyar web sitesi bulunuyor. Ancak ilk site hala yayımda. İşte Tim Berners-Lee 30 yıl önce başlattıği devrimin hikayesi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 06:59
Dünyanın yüzde 60’ı internette: Tim Berners-Lee 30 yıl önce başlattı! İşte www’nun hikayesi...

İÇİNDEKİLER

İnternetin hayatımıza girmesinin üzerinden 30 yıl geçti. İlk web sitesi 6 Ağustos 1991 tarihinde İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, "World Wide Web" projesini tanıtan bir metnin yer aldığı sayfa olarak açılmıştı.

O günden bu yana açılan web sitesi sayısı 1.9 milyarı geçti. Bu siteler arasında ise Google aylık 86,9 milyar ziyaret sayısı ile zirvede. Onu 22,8 milyar aylık ziyaret ile Youtube, 20 milyar ile Facebook takip ediyor.

Bugün dünyanın yüzde 60'ı internete erişebiliyor.


Çağın en büyük icatlarından biri olarak kabul edilen internet, ticaretten eğitime, eğlenceden ulaşıma kadar hayatın hemen hemen bütün alanlarını yeniden şekillendiren bir teknolojik gelişme olarak ön plana çıkıyor.


Covid-19 salgınında insanlararası fiziksel temasın kısıtlamasının ardından ise kişilerin bütün ihtiyaçlarını internet aracılığıyla karşılamaya yöneldiği yeni bir dönem de başlamış oldu.

Bugün eğitimden sağlığa, bankacılıktan ticarete her alanda internetsiz iş yapılamaz oldu.

DÜNYANIN YÜZDE 60'I İNTERNETTE
Dünyada 4,66 milyar internet kullanıcısı bulunuyor.

Bu rakam dünya nüfusunun yüzde 59,5'ine denk geliyor. Kuzey Avrupa yüzde 96 ile internet erişimi en yüksek bölge olurken, Asya bölgesi 2,5 milyar internet kullanıcısı ile başı çekiyor.