Nakit ihtiyacı olanlara, dar gelirlilere fakirlere yardım başvuru şartları nedir? Geliri olmayana devlet yardımı nasıl alınır? Binlerce lira veriliyor!

Fakir olan, gereksinimi bulunan, dar gelirli olan ya da hiç geliri olmayan vatandaşlara yardım eden devlet kurumları bulunuyor. Bu devlet kurumlarına ise yazılı müracaatta bulunmak gerekiyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı hiç bir sosyal emniyeti bulunmayan ve hiç bir gelire sahip olamayan ve ailesini geçindiremeyen vatandaşlarımız amacıyla para yardımının yanında gıda ve yakıt yardımları da yapmaktadır. Başvuru formunu dolduran vatandaşlarımız denetleme elemanları doğrultusundan takibe alınır ve başvurusunun olumlu sonuçlanmasında hiçbir engel görünmemesi halinde parasal yardım takviyeleri sunulur.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2021, 08:07 Güncelleme 29 Temmuz 2021, 08:07
Nakit ihtiyacı olanlara, dar gelirlilere fakirlere yardım başvuru şartları nedir? Geliri olmayana devlet yardımı nasıl alınır? Binlerce lira veriliyor!

İÇİNDEKİLER

Maddi yönden güçlük çeken ve ailesini geçindiremeyecek kadar zor halde olan ve yardım etmeye muhtaç olan çok sayıda aile bulunur. Maddi desteğe gereksinim duyanlar geliri olmayana devlet yardımı nasıl alınır? Devlet yardım ve desteklerini kaleme aldık. Hükümet hazırladığı yeni ekonomi eylem planında işsizlere geliri olmayan vatandaşlara yönelik desteklerde bulunacak. İşsizlere yönelik yeni ekonomik destekler verilecek. Eğitim yardımları, aile yardımları, engellilere yönelik yardımlar, özel hedefli yardımlar, sıhhat yardımları ve yabancılara yönelik yardımlar olmak üzere gereksinim sahiplerine veriliyor. Aynı vakitte hali olmayan ailelere para yardımı yapan çok sayıda kurum ve kuruluş bulunur.

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI YARDIMLARI

Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığınca parasal durumu yetersiz olan ailelere Koronavirüs salgını sebebiyle milyonlarca haneye 1000 TL ödemeler yapıldı. Bakanlık tarafından açıklaması yapıldı. Bu sosyal yardımların müracaatları e-devlet üzerinden yapılacak. Maddi açıdan yardıma muhtaç olan ve hiç bir gelire sahip olamayan ailelerin mahalle muhtarları tarafından belirlenmesi ve hemde bu ailelerin denetimden geçmesi neticesinde yardıma muhtaç olduğu tespit edilir.

Mahalle muhtarları ve bakanlıklar tarafından belirlenen ailelere her ay düzenli şekilde maaş yardımı yapılmaktadır. 2022 sayılı kanun kapsamında düzenli şekilde her ay sosyal yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlardan yararlanan ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL koronavirüs sosyal yardım yapıldı. salgın dönemimde bakanlık tarafından sosyal yardımlar 3 faz biçiminde yapılacak. Hiçbir kurumdan yardım alamayan ihtiyaç sahiplerine talep bazında gerçekleştirilecek olan sosyal yardımın ödemesine müracaatlar e-devlet üzerinden yapılabilecek.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN VERMİŞ OLDUĞU DESTEKLER NELERDİR?

Maddi durumu yetersiz olan fakir aileler için destek olan kurumların başında yer alan bir kuruluştur. Bu kuruluş fakir fonu altında biriktirilen yardım paralarını müracaatta bulunan ve gerçek ihtiyacı olan ailelere dağıtmaktadır. Bu kuruma müracaatta bulunan ailelerin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını anlamak için müracaat formunu dolduran şahsın bilgileri incelenir ve bu şahıs denetime tabi tutulur. Denetim elemanları tarafından gözlemlenen ve hem de incelemeye alınan bu şahsın gerçekten yardıma muhtaç olduğu belirlenirse yardım fonundan faydalanması için müracaatı olumlu sonuçlanır. Başvurusu olumlu olarak değerlendirilen aileler düzenli şekilde para yardımından yararlanabilirler.

Fakir Kişilere Verilen Hayır Hizmetleri

Muhtaç Aylığı

Aşevi Hizmeti

Burs Hizmetleri

Yurt İçi Kuru Gıda Yardımları

Yurt Dışı Kuru Gıda Yardımları

SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VAKIFLARI YARDIMLARI

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı hiç bir sosyal güvencesi bulunmayan ve hiç bir gelire sahip olamayan ve ailesini geçindiremeyen vatandaşlarımız için para yardımının beraberinde gıda ve yakıt yardımları da yapmaktadır. Başvuru formunu dolduran vatandaşlarımız denetleme elemanları tarafından takibe alınır ve müracaatının olumlu sonuçlanmasında hiçbir engel görünmemesi durumunda maddi yardım destekleri sunulur.

Gıda yardımı, yakacak yardımı, para yardımı, eğitim yardımı, engelli ihtiyaç yardımı, afet yardımlarının yapılacağı süre bir hafta ile bir ay arasında gerçekleştirilecektir. Şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardım süresi 14 gün olarak belirlenmiştir.

FAKİRE YOKSULA YARDIM YAPAN KURULUŞLAR

Maddi yetersizlikler neticesinde ailesini geçindirmekte zorlanan ve hiç bir biçimde geliri bulunmayan aileler için devletimiz yardım etmektedir. Bunun beraberinde maddi destek olan kurum ve kuruluşlarda bulunur. Bu kurum ve kuruluşların listesini aşağıda maddeler şeklinde siz kıymetli okurlarımız ile paylaşacağız.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Türkiye Sokak Çocukları Vakfı

Sosyal Hizmetler

İHH Vakfı

Belediyelerin Maddi Yardım

Ayrıca Koronavirüs sebebiyle Büyükşehir Belediyeleri tarafından da gıda, erzak ve nakit yardımları yapılmaktadır. Belediyelerden gıda erzak ve nakit yardımları için açılan müracaat formlarının doldurulması ile talepler alınarak yerinde incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar evlerine teslim edilecektir.