Muhalefetin kara propagandası ve algı operasyonu yine patladı: İşte uluslararası kuruluşların değerlendirmeleri

AK Parti'nin hazırladığı raporda muhalefetin kara propagandası ve algı operasyonuna uluslararası kuruluşların değerlendirmeleriyle cevap verildi. "İhracatta rekorların kırıldığı, sanayide çarkların hızlı dönmeye ve üretimin artmaya başladığı bugünlerde bu olumlu seyirden rahatsız olan muhalefet, TÜİK istatistiklerinin güvenilir olmadığı yönündeki kara propagandasına devam ediyor" denilen rapordaki bazı veriler şöyle...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2021 Güncelleme 19 Temmuz 2021, 07:00
Muhalefetin kara propagandası ve algı operasyonu yine patladı: İşte uluslararası kuruluşların değerlendirmeleri

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin hazırladığı raporda muhalefetin kara propagandası ve algı operasyonuna uluslararası kuruluşların değerlendirmeleriyle cevap verildi.

"İhracatta rekorların kırıldığı, sanayide çarkların hızlı dönmeye ve üretimin artmaya başladığı bugünlerde bu olumlu seyirden rahatsız olan muhalefet, TÜİK istatistiklerinin güvenilir olmadığı yönündeki kara propagandasına devam ediyor" denilen rapordaki bazı veriler şöyle:

JP Morgan, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini yüzde 6.8'e revize etti.


IMF raporuna göre; salgın sürecinde Türkiye, G20'nin yükselen ekonomileri arasında yüzde 9.4'lük oranla en fazla ekonomisine likidite desteği sağlayan ülke oldu.


MOODY'S, 2021'e ilişkin büyüme tahminini Şubat'ta Türkiye için yüzde 3.5'ten 4'e yükseltti. 2022 için ise yüzde 4'ten 5'e çıkardı.


FITCH de 2021 büyüme öngörüsünü yüzde 3.5'ten 6.7'ye yükseltti.