Koronavirüs çıktı karavan fiyatları otel gibi oldu! İşte 2021 karavan fiyatları

Pandemiyle gözde olan karavanlar adeta para basıyor. Satış fiyatları kısa sürede katlanırken, günlük kiralar da 300 ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor... İşte 2021 karavan fiyatları.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2021 Güncelleme 19 Temmuz 2021, 07:00
Koronavirüs çıktı karavan fiyatları otel gibi oldu! İşte 2021 karavan fiyatları

İÇİNDEKİLER

Karavan tatili birkaç yıl öncesine kadar emeklilik hayallerini süsleyen bir tatil modeli olarak biliniyordu.

Coronavirüs'ün yaşam şekillerini, alışkanlıkları ve ihtiyaçları değiştirmesiyle karavanlar her kesimden ve yaştan insanın hayali haline geldi.

Karavanların satış fiyatları kısa sürede 2 katının üzerine çıkarken, kiralama ücretleri de 5 yıldızlı otellerin gecelik konaklamasıyla yarışır hale geldi.

ŞİRKET SAYISI ARTTI
Tercih edilen karavan türüne göre, günlük kiralama ücretleri 300 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.

Yoğun talep nedeniyle karavanda tatil için isteyenlerin günler öncesinden rezervasyon yaptırması gerekebiliyor.

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ, karavanla tatil alanında 'kontrolsüz bir büyüme' yaşandığını, aracının içine bir yatak ve buzdolabı koyan herkesin 'Karavan kiralıyorum' diye ortaya çıkabildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Birkaç yıl öncesine kadar kiralama yapan 3-5 şirket vardı. Pandemi nedeniyle bu sayıda büyük bir artış oldu. Kurumsal olarak kiralama yapanların yanı sıra kendi karavanlarını kiraya verenlerin sayısında da büyük bir artış var."

KİRALARKEN DİKKAT!


Karavan kiralamak isteyenlere kurumsal firmaları öneren Leyla Özdağ, karavanların sigortası ve garantisiyle kiralanmasının önemli olduğunu anlattı.

Özdağ, "Kendi karavanlarını kiralayan kişilerin tercih edilmesi her iki taraf için de riskli. Kiralayan kendi aracının kaskosuna güveniyor. Halbuki karavanların kiralamasında ayrı bir sigorta sistemi kullanılıyor. 30 yıllık karavancıyım, ben bile başkasına aracımı vermem. Çünkü kiralama yapmaya uygun özel sigortalara sahip değilim" dedi.