Kurban Bayramı tatili turizmi coşturdu: Villaların günlüğü 20 bin TL oldu

Bayram tatili turizmi coşturdu. 10 milyon kişi yollara düşerken, pek çok bölgede oteller ve yazlık villalar yüzde 100 doldu. Günlüğü 20 bin liraya bile villa kiralayan oldu...Kurban Bayramı tatili nedeniyle 17 Temmuz Cumartesi saat 00.00'dan 26 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2021 Güncelleme 15 Temmuz 2021, 07:00
Kurban Bayramı tatili turizmi coşturdu: Villaların günlüğü 20 bin TL oldu

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı tatili turizmciye de bayram yaptırdı.

10 milyon kişinin yollara düşeceği bayram tatili, turizme doping etkisi yaptı.

Otellerin çoğu yüzde 100 dolarken, aynı hareketlilik yazlıklarda da görüldü. Tatilcilere "Rezervasyon yaptırmadan gelmeyin" diye seslenen sektör yetkilileri, turizmde son yılların en hareketli 'bayramı'nın yaşanması bekliyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, "Ege ve Akdeniz'de tesislerin çoğu bayramı dolu olarak geçirecek. Sonrasında da böyle devam edecek" dedi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca "Sadece Akdeniz ve Ege değil, Türkiye'nin birçok noktasında hareketlilik yaşanacak" ifadesini kullanırken; Uluslararası Helal Turizm Derneği Başkanı Yusuf Gerçeker de "Özellikle Temmuz'a çok yoğun talep aldık" diye konuştu.

Bodrum bayramda 1 milyon turist ağırlamaya hazırlanırken, fiyatlar da dudak uçuklattı. Emlak Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "4 kişilik aile için villalar günlük ortalama bin liradan başlıyor, 10 bin liraya kadar çıkıyor. Ultra lüks kategorisinde 20 bin liraya kadar ulaşan evler var. 9 günlük tatili bir villada geçirmek isteyenler için 9 bin liradan 200 bin liraya kadar farklı seçenekler söz konusu" dedi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ise "Ağustos'un sonuna kadar Çeşme'de yüzde 60-70'leri yakalamış durumdayız. Bayramla doluluk yüzde 100'lere gelecek" şeklinde konuştu.

YOLLAR ÜCRETSİZ
Kurban Bayramı tatili nedeniyle 17 Temmuz Cumartesi saat 00.00'dan 26 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olacak.