Bu sene alınabilecek en ucuz sıfır arabaların listesi! FİAT, Citroen, Kia, Honda, Dacia, Citroen... Almada yanında yat dedirten kampanyalar!

Koronavirüs salgınının otomotiv pazarındaki etkileri hissedilmeye devam ederken sıfır araç almak isteyen vatandaşlar, temmuz ayı en uygun sıfır araç fiyatlarını araştırırken fiyatlar gün geçtikçe artıyor. İşte otomotiv firmalarının güncellediği, Temmuz ayı en ucuz sıfır araba fiyatları listesi! Öte yandan ÖTV indirimi veya ÖTV matrahında yeni bir düzenleme otomotiv firmaları tarafından en çok beklenen talepler arasında yerini aldı. Türkiye de satışa sunulan en uygun fiyatlı sıfır araç modelleri yüzde 50'lilik ÖTV vergi diliminde yer alıyor.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2021, 08:35 Güncelleme 15 Temmuz 2021, 08:35
Bu sene alınabilecek en ucuz sıfır arabaların listesi! FİAT, Citroen, Kia, Honda, Dacia, Citroen... Almada yanında yat dedirten kampanyalar!

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyayı etkileyen çip krizinden en çok etkilenen otomotiv sektörü oldu. Bu süreçte sıfır vasıtalarla beraber ikinci el taşıtların maliyetleri de çoğalmaya başladı. İkinci el otomobillerin maliyetleri normalin bir hayli üstüne çıkınca, vatandaşlar sıfır araba almaya odaklandı. Öte yandan talep kasveti, dövizdeki gelgitler ve koronavirüs pandemisinin getirdiği şartlar maliyetlerin her geçen gün çoğalmasına neden oluyor.
Ayrıca son dönemde kurda yaşanan artış ve pandemi nedeni ile üretimde yaşanan sıkıntılar araç fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Bu artışlar Türkiye piyasasında yüzde 50'lik vergi diliminde yani matrahı 130 bin TL'nin altında satışa sunulan araç kalmamasına neden oldu. İşte FİAT, Citroen, Kia, Honda, Dacia, Citroen fiyatları...


TEMMUZ AYI TÜRKİYE'DE SATILAN EN UCUZ ARABA LİSTESİ

İndirimli fiyata otomobil almak isteyenlerin beklediği, temmuz ayı sıfır araba fiyatlarının açıklanması, birçok vatandaşı heyecanlandırdı. Koronavirüsten dolayı üretim durduran üreticilerin tekrar üretime başlamasıyla, sıfır otomobil fiyatlarının düşmesini bekleyenler, otomotiv markaların güncel fiyat listesinin tamamını beklemeye başladı. En çok araştırılan araba markalarından birisi olan FİAT, Citroen, Kia, Honda, Dacia, Citroen Temmuz ayı sıfır otomobil fiyatları araştırılıyor.

2021 Temmuz ayı fiyatları

Honda 1.6L Benzin Otomatik Elegance 312.600 TL

KIA RIO 1.2L 84 PS Manuel 175.900 TL

Dacia Dokker Combi Ambiance ECO-G 110 bg otomobil 151.400 TL

Fiat Yeni Egea Sedan 159.900 TL

Cıtroen 1.2 PureTech 100 HP – 6 İleri Manuel 230.000 TL

Hyundai i10 161.623 lira

Mitsubishi Space Star 189.900 lira

Nissan Note 208.500 lira

Peugeot 208 199.000 lira

Renault Clio 169.900 lira

ÖTV İndirimi veya ÖTV Matrahında Bir Değişiklik Olacak Mı?

ÖTV indirimi veya ÖTV matrahında yeni bir düzenleme otomotiv firmaları tarafından en çok beklenen talepler arasında yerini aldı. Türkiye de satışa sunulan en uygun fiyatlı sıfır araç modelleri yüzde 50'lilik ÖTV vergi diliminde yer alıyor. Dolar kurunda yaşanan artış nedeni matrahı 130 bin TL'nin altında kalmayacağı belirtiliyor ve araçların yüzde 80 vergi dilimine gireceği ifade ediliyor. Bu da araçların 50 ila 80 bin TL arasında zamlanması anlamına geliyor. Sektörün önde gelenleri ise ÖTV indirimi veya ÖTV matrahında acil düzeltmeye gidilmesi gerektiğini belirtiyor.

Yüzde 50'lik ÖTV Matrahı 145 Bin TL'ye Yükselecek Mi?

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel alt donanım paketlerine sahip araç modellerini yüzde 50'lik ÖTV dilimde tutabildiklerini vurgulayarak konuya ilişkin şu açıklamada bulundu;

"Hem maliyetler hem de döviz kurunun değişkenliği ile fiyatlar artmaya devam ediyor. Matrah düzenlemesi şart. Biz de bu konuda görüşmelerimize devam ediyoruz. Özellikle ODD ve OSD üzerinden konunun sıkı takipçisiyiz. Çok kısa bir süre içerisinde matrah dilimlerinde yeni bir düzenleme olmasını bekliyoruz" Ayrıca Berkel sektör temsilcileri yüzde 50 ÖTV'lik dilimdeki matrahın üst sınırının 130 bin TL'den yukarı çekilmesi yani üst limitin 140-145 bin TL'ye çıkartılmasını talep ettiklerini açıkladı.