Muğla-Fethiye, Antalya- Serik, İzmir-Urla, Aydın- Didim, Muğla-Bodrum... Yazlıklar 1 yılda yüzde 135 arttı

Muğla-Fethiye, Antalya- Serik, İzmir-Urla, Aydın- Didim, Muğla-Bodrum... Yazlıklarda talep de fiyat artışı da sürüyor. Satılık yazlık fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 78 ile Seferihisar olurken, kiralıkta şampiyon yüzde 135 ile Edremit oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2021 Güncelleme 12 Temmuz 2021, 06:59
Muğla-Fethiye, Antalya- Serik, İzmir-Urla, Aydın- Didim, Muğla-Bodrum... Yazlıklar 1 yılda yüzde 135 arttı

İÇİNDEKİLER

Pandemide gözde olan yazlıklarda yüksek talep de fiyat artışı da devam ediyor.

Korunaklı tatil yapmak isteyenlerin geçen yaz hücum ettiği yazlıklara, bu yıl da ilgi büyük. Bu da fiyatlara yansıyor. Hem satılık hem de kiralık yazlık fiyatlarında astronomik artışlar göze çarpıyor.

Hepsiemlak'ın Haziran Endeksi verilerine göre; Ege, Akdeniz, Marmara genelinde 1 yılda satılık konut fiyatının en çok arttığı ilçe yüzde 78 ile İzmir Seferihisar oldu.

Ortalama metrekare fiyatı 3 bin 497 liradan 6 bin 223 liraya yükselen Seferihisar'ı, yüzde 69-54 arasındaki değişimler ile Muğla-Fethiye, Antalya- Serik, İzmir-Urla, Aydın- Didim, Muğla-Bodrum, Muğla-Milas, İzmir-Çeşme, Antalya-Döşemealtı ve Aydın-Kuşadası takip etti.

KİRALIKLAR UÇTU!
Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının en çok arttığı ilçe ise yüzde 135 ile Balıkesir-Edremit oldu.

Edremit'te, 1 yıl içinde ortalama metrekare fiyatının 11 liradan 26 liraya yükseldiği görüldü. Yüzde 83'lük artışın yaşandığı Aydın- Kuşadası'nda ise fiyatlar 1 yıl içerisinde 15 liradan 28 liraya yükseldi.

Antalya- Konyaaltı yüzde 63 ile, Muğla-Bodrum yüzde 62 ile, İzmir-Çeşme yüzde 55 ile ve Antalya- Alanya yüzde 53 ile yüzde 50'nin üzerinde artışın gerçekleştiği ilçelerin başında geldi.