Türkiye'ye turist akını: İlk gün 44 uçakla 12 bini aşkın Rus Antalya'ya indi

Ruslar 2 ay aradan sonra Türkiye'ye gelmeye başladı. İlk gün 44 uçakla 12 bini aşkın Rus Antalya'ya indi. Rus turistler ülkemize girişte aşı sertifikasını veya hastalığı geçirdiğine dair belgeyi ibraz ediyor. Ya da azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı isteniyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2021 Güncelleme 23 Haziran 2021, 07:00
Türkiye’ye turist akını: İlk gün 44 uçakla 12 bini aşkın Rus Antalya’ya indi

İÇİNDEKİLER

2 aylık uçuş kısıtlaması sona erdi, Ruslar Antalya'ya akın etti.

Rusya'dan ilk uçak 132 yolcusuyla dün saat 05.40'da Antalya Havalimanı'na indi.

Gün içinde Rusya'dan Türkiye'ye 44 uçak ile 12 binden fazla turist geldi. Rus turizm sektörü yetkilileri, bu yıl 7 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret edebileceğini belirtiyor.

Rus tatil planlama şirketi OneTwoTrip'in Halkla İlişkiler Direktörü Elena Şelehova, "Türkiye'nin Rus turistler tarafından tekrar ziyaret edilebileceğini öğrenmemizin ardından Türkiye'ye uçuşlara yönelik talep yüzde 250 yükseldi" dedi.

Tez Tour Halkla İlişkiler Direktörü Elizaveta Timoşenko da "Uçuşların başlayacağına yönelik duyurunun ardından turlara yönelik talep çok hızlı bir şekilde arttı" şeklinde konuştu. Rus turistlerin gelmesi turizm sektörünü de sevindirdi.

TEST ŞART
Rus turistler ülkemize girişte aşı sertifikasını veya hastalığı geçirdiğine dair belgeyi ibraz ediyor.

Ya da azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı isteniyor.

ARAPLAR DA GELİYOR


TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, 5 Temmuz'dan sonra Arap ülkelerinden gelecek uçakların dolu olduğunu söyledi.