Esnaf ile üretici ve turizmcileri rahatlatan bir dizi karar: Turizmde KDV indirimi 1 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı kararıyla milyonlarca esnaf, işletme, üretici ve turizmciyi rahatlatan bir dizi karar dün itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre; Turizmde KDV indirimi 1 ay uzatıldı, esnafın kredi faiz yükünü Hazine karşılayacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2021 Güncelleme 23 Haziran 2021, 07:00
Esnaf ile üretici ve turizmcileri rahatlatan bir dizi karar: Turizmde KDV indirimi 1 ay uzatıldı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı kararıyla milyonlarca esnaf, işletme, üretici ve turizmciyi rahatlatan bir dizi karar dün itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre;

HALKBANK'TAN faiz destekli krediler kapsamında önceki yıllarda kullandırılıp bakiyesi bu yıla devreden kredilerde, esnaf aleyhine oluşan ilave faiz tutarını Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılayacak.

KONAKLAMA tesislerindeki geceleme hizmetlerine yönelik KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren desteğin süresi 30 Haziran'dan 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

BANKALAR ve finansman şirketleri dışında Türkiye'de yerleşik kişilerin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) aldıkları kredilerde kaynak kullanımı destekleme fonu kesintisi oranı sıfırlandı.

LİSANSLI depolarda ürünlerini muhafaza eden üretici ve üretici örgütlerine verilecek kira, nakliye ve analiz ücretleri de belirlendi.

Belirlenen ürünler için kira desteği ödemesi aylık ton başına 6 ila 30 lira, nakliye desteği ton başına 25 ila 100 lira, analiz desteği 6 ila 50 lira arasında yapılacak.

BAZI özel tanımlı sanayi ürünlerinin gümrük vergisi oranları düzenlendi.

Kararla, Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki hammadde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri, Avrupa Birliği ile eş zamanlı olarak düşürüldü.

1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek bu kararla sanayicilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi, rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor.