CANLI döviz kurları: 23 Haziran dolar ve euro ne kadar oldu? Dolar, sterlin ve euro kaç TL? Çok kritik eşiğe geldi...

Döviz kurlarında yaşanan gelişmeler haftanın üçüncü işlem gününde merak edilen konular arasında yer aldı. Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik devam ederken gözler alış satış fiyatlarına çevrildi. 23 Haziran dolar ve euro ne kadar? Dolar fiyatları son dönemde inişli çıkışlı grafikle hareket ediyor. Belirli aralıklarla yükselişe geçen dolar fiyatları dün 8,67 seviyesinde güne başladı. Yaşadığı ivme sayesinde dolar fiyatları yatırımcıların ve ekonominin gündeminde sık sık takip edilerek araştırılıyor.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2021, 06:16 Güncelleme 23 Haziran 2021, 06:16
CANLI döviz kurları: 23 Haziran dolar ve euro ne kadar oldu? Dolar, sterlin ve euro kaç TL? Çok kritik eşiğe geldi...

İÇİNDEKİLER

23 Haziran dolar ne kadar oldu? Dolar, Euro, Sterlin döviz kurları dövize yatırım yapan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Döviz alım satımı yapmak isteyen vatandaşlar döviz kurları hakkında sorgulama yapıyor. Bu sabah 8,66 TL bandında hareket eden dolar kuru dalgalı bir seyir izliyor. Peki, 23 Haziran dolar ne kadar oldu? Bugün Dolar, Euro, Sterlin kaç TL? İşte anlık döviz kuru fiyatları!

23 HAZİRAN GÜNCEL DÖVİZ KURU FİYATLARI!

DOLAR NE KADAR?

Dolar alış: 8,6488

Dolar satış: 8,6684

EURO NE KADAR?

Euro alış: 10,3204

Euro Satış: 10,3456

POUND (STERLİN) NE KADAR?

Pound alış: 12,0514

Pound satış: 12,0514

YIL SONU DOLAR BEKLENTİSİ 8,95 TL

Türkiye'de ise NATO zirvesinden gelecek pozitif haberler öngörüsüyle dolar, 8,30'a kadar gerilemişti. Ancak "piyasanın fiyatladığı" haberlerin gelmemesi, doları önce 8,50'nin üzerine taşıdı. FED ile birlikte 8,70'in üzeri görüldü. Perşembe günü gerçekleşen TCMB toplantısında da faiz her ne kadar yüzde 19'da sabit kalsa da içeride indirim konuşuluyor. Yabancı yatırım bankaları temmuz-eylül döneminde bir faiz indirimi beklerken bazı yerli kurumlar bunun sonbahara kalabileceğini belirtiyor.



Mevcut gelişmeler, veriler ve beklentilere bakacak olursak; doların dünyada güçlü olacağı bir döneme giriyoruz. Merkez Bankasının reel ve finansal sektör temsilcileri ile gerçekleştirdiği haziran ayına ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarında da yıl sonu dolar beklentisi 8,95 TL oldu. 12 ay sonrası için ise tahminler 9,23 TL'de bulunuyor. Bu durumda faiz indirimleri "sürekli aşağı bir trend" şeklinde olmayabilir. Daha kontrollü ve "bekle-gör" şeklinde bir süreç piyasaları bekliyor gibi görünüyor...