Selva Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? Selva Gıda hisse ne zaman işlem görecek?

Selva Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? Selva Gıda hisse ne zaman işlem görecek sorusuna yatırımcılar cevap arıyor. 17-18 Haziran tarihlerinde talep toplama süreci tamamlanan Selva Gıda halka arz döneminin ardından gözler sonuçlara çevrildi. Hisselerin ne zaman işlem göreceği de merak edilen konuların başında geliyor. Peki; Selva Gıda hisse ne zaman işlem görecek?

Giriş Tarihi 18 Haziran 2021, 09:20 Güncelleme 18 Haziran 2021, 09:20
Selva Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? Selva Gıda hisse ne zaman işlem görecek?

İÇİNDEKİLER

Selva Gıda hisse ne zaman işlem görecek? Selva Gıda halka arz sonuçları nasıl? 17-18 tarihlerinde yatırıma açılan Selva Gıda hisseleri satışta. Birçok bankadan firmanın hisseleri satın alınabiliyor. 18 Haziran'da hisse satışları sona erecek. Peki; Selva Gıda hisse ne zaman işlem görecek?

SELVA GIDA HALKA ARZ EŞİT Mİ ORANSAL MI?

Selva Gıda halka arz süreci Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile ve "sabit fiyatla talep toplama yöntemi" ile gerçekleştirilecek.

Selva Gıda'nın halka arzında, Şirket çıkarılmış sermayesi 65 milyon TL'den 78 milyon TL'ye artırılarak ihraç edilecek 13 milyon TL nominal değerli payların yanı sıra, mevcut ortak İttifak Holding'in sahip olduğu 13 milyon TL nominal değerli paylar satışa sunulacak.

Selva Gıda'nın sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 26 milyon TL nominal değerli payların satışı sonrası şirketin halka açıklık oranı % 33,33 olurken, halka arzın toplam büyüklüğü 79 milyon 560 bin TL olacak.

Halka arz geliri ile Selva Gıda'nın sermaye yapısının daha da güçlendirileceğine ve üretim kapasitesinin artırılacağına değinen Selva Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, "Selva olarak teknolojiyi yakından takip eden, kalitesini her daim güncel tutmak için önemli yatırımlar yapan bir şirketiz. Selva Gıda mevcut haliyle 340 ton irmik, 125 ton un ve 210 ton makarna olmak üzere günlük toplam 675 ton üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en modern tesislerinden birine sahiptir. Buğday depolama çelik silo yatırımı, irmik değirmeni revizyon yatırımı, makarna kapasite artırımı, ürün çeşitlendirme ve iyileştirme yatırımları yaparak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda payımızı artırmayı hedefliyoruz." dedi.

SELVA GIDA HİSSE NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Hisselerin ne zaman işlem göreceğine yönelik bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak tahminlere göre önümüzdeki hafta hisseler işlem görebilir.

SELVA GIDA HALKA ARZ HANGİ BANKADA?

Ülkemizde toplam 21 farklı markanın ürettiği makarna sektöründe ilk dörde giren Selva Gıda, aracı kurumlar olarak şu bankaları belirledi:

A1 Capital
Ahlatçı Yatırım
AK Yatırım
Alan Yatırım
Alternatif Yatırım
Anadolu Yatırım

Ata Yatırım
Bizim Menkul Değerler
Deniz Yatırım
Dinamik Menkul Değerler
Garanti Yatırım
Gedik Yatırım
Halk Yatırım
ICBC Turkey Yatırım


ING Menkul
InvestAZ Yatırım
İntegral Yatırım
Meksa Yatırım
Osmanlı Yatırım
Oyak Yatırım
Phillip Capital
Piramit Menkul Kıymetler
QNB Finans Yatırım
Strateji Menkul Değerler
Şeker YAtırım
Tacirler Yatırım
Tera Yatırım
Ünlü Menkul Değerler
Yapı Kredi Yatırım
Yatırım Finansman
Ziraat Yatırım