14 Haziran evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı (parası) hangi illerde yattı?

Evde bakım maaşı yatan iller 14 Haziran! Evde bakıma ihtiyaç duyan engelli veya yaşlı kişilere yönelik olarak ayda bir kez ödenen evde bakım maaşı yattı mı? Her ay farklı illerde farklı tarihlerde yatırılan evde bakım maaşında gözler Haziran ayına çevrildi. Vatandaşlar, 14 Haziran evde bakım maaşı yatan iller hakkında bilgi almak istiyor. İşte, evde bakım parası hakkında merak edilenler!

Giriş Tarihi 14 Haziran 2021, 08:45 Güncelleme 14 Haziran 2021, 08:45
14 Haziran evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı parası hangi illerde yattı?

İÇİNDEKİLER

14 Haziran evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı (parası) ödemeleri merak ediliyor. Her ay farklı bir ödeme takvimi bulunan evde bakım maaşı sorgulamasını E-Devlet'ten yapmak da mümkün. Evde bakım parasını, engellilik veya ihtiyaç sahipliği durumunu belgelediğiniz takdirde alabiliyorsunuz. Peki; 14 Haziran evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 14 HAZİRAN!

1- Tokat

2- Bolu

3- Ordu



4- Aksaray

5- Afyonkarahisar

6- Diyarbakır

7- Antalya

8- Edirne

9- Adıyaman 10- Sakarya



11- Samsun

12- Balıkesir

13- Düzce

14- Osmaniye

15- Mardin

16-Bilecik

17- Zonguldak
18- Uşak

19- Konya



20- İstanbul

21- Niğde

22- Kars

23- Giresun

24- Kocaeli

2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Engelli bireylerin evde bakımlarının sağlanması için Evde Bakım Yardımı hizmeti verilmekte olup 2021 yılı ilk altı aylık dönemi için Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarı 1.657,86 TL'ye yükselmiştir.

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.