12-13 Haziran market çalışma saatleri! Cumartesi - Pazar marketler kaça kadar açık?

Cumartesi - Pazar marketler kaça kadar açık? 12-13 Haziran market çalışma saatleri vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oldu. Hafta sonu marketlere gitmek isteyen vatandaşlar, Cumartesi ve Pazar marketlerin çalışma saatlerini sorguluyor. Peki; 12-13 Haziran market çalışma saatleri kaç olacak?

Giriş Tarihi 11 Haziran 2021, 19:06 Güncelleme 11 Haziran 2021, 19:06
12-13 Haziran market çalışma saatleri! Cumartesi - Pazar marketler kaça kadar açık?

İÇİNDEKİLER

12-13 Haziran market çalışma saatleri arama motorlarında sorgulanıyor. Vatandaşların araştırdığı konulardan birisi Cumartesi ve Pazar günleri marketlerin kaçta açılacağı ve kaçta kapanacağı oluyor. Hafta sonu için alınan yeni kararlara göre; market çalışma saatlerinde de değişiklik yaşanmıştı. Peki, Cumartesi Pazar marketler kaça kadar açık?

MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL?

Marketlerin çalışma saatleri İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesine göre değişkenlik gösterdi.

Buna göre marketler tam gün sokağa çıkma yasağının uygulanacağı pazar günü 17.00'a kadar açık tutulacak. Diğer günlerde ise böyle bir kısıtlama olmayacak.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebileceği, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve engelli vatandaşlar haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecekleri aktarılan genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olacağı bilgisi yer aldı.

Online market ve yemek sipariş firmalarının hafta içi ve hafta sonu 07.00-00.00 saatlerinde evlere veya adrese servis şeklinde çalışabilecekler.