Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar için flaş tahmin!

Koronavirüs döneminde rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları ve son günlerde yükselişe geçen dolar kuru hakkında yaşanan tüm gelişmeleri takip eden yatırımcılar, yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki altın fiyatları ve dolar kuru hakkında uzmanlar ne diyor? İşte uzmanlardan flaş altın ve dolar kuru tahmini…

Giriş Tarihi 03 Haziran 2021, 11:02 Güncelleme 03 Haziran 2021, 11:09
Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar için flaş tahmin!

İÇİNDEKİLER

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan analizde şu ifadelere yer verildi: " Sabah saatlerinde 8.59 seviyesinden işlem gören Dolar/TL kurunda kısa vadede 8.67 ve 8.77 direnç, 8.58 ve 8.50 destek olarak izlenebilir.

Ayrıca Cuma günü Moody's Türkiye için kredi değerlendirme raporunu açıklayacak. Küresel tarafta ise PMI verileri ve ABD'de açıklanacak olan istihdam verileri fiyatlamalar açısından önemli olacak.

Ons altında yukarı yönlü trend sürüyor olsa da, 1.900 üzerinde yükseliş ivme kaybına uğramış durumda. Milliyet'te yer alan habere göre, Teknik olarak aşırı alım bölgesinde olan altında olası kar satışlarında 1.875 ve 1.850 destek olarak izlenebilir.

1.850 destek seviyesi korundukça yukarı yönlü hareketin 1.950 seviyesine doğru devam etmesini bekliyoruz. ABD tarafında açıklanacak olan istihdam verileri bu hafta fiyatlamalar açısından önemli olacak."

Gedik Forex Tarafından Hazırlanan Analiz: "Ons altın 1900$ çevresinde tutunuyor. ABD 10 yıllık tahvil faizinin sakin seyri, Dolardaki yatay görünüm altını bu açıdan destekliyor. Fed üyelerinin açıklamaları hafta içerisinde takip edildi.

Enflasyona dair endişeleri dindirmeye çalışıyorlar ancak piyasalar yine kararsız. ABD'den açıklanan veriler piyasaları tatmin etmeye devam ediyor.

Bu durumda Fed'in politikasına dair belirsizlikleri gündeme getiriyor. Risk iştahı çok güçlü kalamıyor.

Altında kendisini beslemeye çalışıyor ancak tahvil faizinin görünümü de altına zaman zaman baskı yarattığı için altında tam olarak bir yükseliş ivmesi yakalamıyor.

Bugün ve yarın ABD'den açıklanacak veriler altın açısından da izlenmeli. Oynaklık yaratabilir. Ons altın için 1910$ - 1919$ - 1931$ dirençler, 1895$ - 1885$ - 1874$ destekler olarak izleniyor."