Kripto para madenciliğinin merkezi Türkiye mi oldu? Diyarbakır'da coin çetesi çökertildi

Diyarbakır kripto parayla gündem oldu. Hafta sonu kentte coin çetesi çökertildi. Şimdi de 'Kripto madenciliğinde önemli merkez' iddiası ortaya atıldı. Daha önce de şehirde yapılan bazı operasyonlarda Bitcoin üreten cihazlara el konulmuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2021 Güncelleme 01 Haziran 2021, 07:00
Kripto para madenciliğinin merkezi Türkiye mi oldu? Diyarbakır’da coin çetesi çökertildi

İÇİNDEKİLER

Kripto paralar hem dünyanın hem Türkiye'nin gündemine otururken, Diyarbakır da bu alanda öne çıktı.

Hafta sonunda kentte bir kripto para çetesi çökertildi. Sözde kripto para aracı kurumuna düzenlenen operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı.

Şimdi de Diyarbakır'la ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Kentin kripto para madenciliği konusunda en önemli merkez olduğu belirtildi.

Birçok yeraltı evinde Bitcoin madenciliği yapıldığı ve bunun tamamına yakının kaçak elektrikle gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Daha önce de şehirde yapılan bazı operasyonlarda Bitcoin üreten cihazlara el konulmuştu.

ELEKTRİK KAVGASI


Binance'in CEO'su Changpeng Zhao (CZ), Elon Musk'ın Bitcoin'deki elektrik tüketimi eleştirilerine üstü kapalı yanıt verdi: "Arabaları çalıştırmak için elektrik kullandığınız zaman bu çevre dostu oluyor. Dünyanın en etkili finansal ağlarını çalıştırmak için bu çevresel sorun oluyor."

DOGECOİN'İN YÜZÜ


Tüm dünya onu Dogecoin ile tanıyor. Bir şakayla hayata geçen, Elon Musk'ın tweetleriyle bir aşağı bir yukarı seyreden Doge'un simgesi Balltze, Hong Kong'da yaşıyor. Shiba cinsi Balltze, 10 yaşında.