Bodrum, Çeşme, Datça...Konut fiyatları uçtu, artış yüzde 68'i buldu

Pandemi sonrası yazlık bölgelere talep patlayınca konut fiyatları uçtu, artış yüzde 68’i buldu. Bodrum, Çeşme, Datça gibi bölgelerde metrekare fiyatları Avrupa’daki önemli tatil merkezlerine yaklaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2021 Güncelleme 23 Mayıs 2021, 06:55
Bodrum, Çeşme, Datça...Konut fiyatları uçtu, artış yüzde 68’i buldu

İÇİNDEKİLER

Pandeminin etkisi ile evlerde geçirilen sürenin uzaması ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile daha büyük, balkonlu, bahçeli evlere ve yazlık bölgelere talep patladı.

Artan talep nedeniyle de fiyatlar İspanya, Fransa ve İtalya'nın dünyaca ünlü turizm şehirleri ile yarışır duruma geldi. Yazlık bölgeler içinde konut fiyatları en çok Datça, Bodrum ve Kaş'ta arttı.

Datça'da konut fiyatları son 1 yılda yüzde 68, Kaş ve bodrum'da ise yüzde 60 artış gösterdi.

Datça'da metrekare fiyatları 8 bin 147 lira, Bodrum'da 11 bin 554 lira, Kaş'ta ise 10 bin 230 liradan başlıyor.

İspanya'nın dünyaca ünlü Barselona şehrinde metrekare fiyatları 2 bin 725 euro, Fransa'nın Nice şehrinde 3 bin 990 euro, İtalya'nın Salerno şehrinde 1.659 euro'dan başlıyor.

Datça, yakınındaki bölgelere göre konut fiyatlarının daha düşük olduğu bir bölgeyken, son bir yıldaki değer artışı ile bölgedeki ortalama değerlere yaklaştı. Bodrum ve Kaş'ta ise ortalama konut fiyatları 830 bin liradan başlarken, Çeşme'de bu fiyat 2 milyon lirayı buluyor.