Tarih verildi! Kalekim ne zaman işlem görecek? Kalekim halka arz sonuçları 2021!

Kalekim ne zaman işlem görecek? Kalekim halka arz sonuçları talepte bulunan kişiler tarafından sorgulanıyordu. Birçok şirket borsada halka arz süreci için başvuruda bulunuyor. SPK'nın onay vermesi ile halka arz işlemi gerçekleştiriliyor. Kalekim halka arz süreci de tamamlandı. Peki Kalekim ne zaman işlem görecek?

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 08:45 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 08:45
Tarih verildi! Kalekim ne zaman işlem görecek? Kalekim halka arz sonuçları 2021!

İÇİNDEKİLER

Kalekim halka arz sonuçları! Kalekim ne zaman işlem görecek? Kalekim halka arz süreci tamamlandı ve sonuçlar açıklandı. Geçen hafta 6-7 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Kalekim'in halka arz sürecinin ardından Kalekim hisse ne zaman işlem görecek sorusuna da yanıt aranıyor. Toplam 509 milyon lira büyüklükteki halka arza 1,5 kat talep gelirken bireysel yatırımcılara satışlar planlananın altında kaldı.

KALEKİM HALKA ARZ SONUÇLARI!

Geçen hafta 6-7 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Kalekim'in halka arz sonuçları da açıklandı. Buna göre ek satışla birlikte 34,5 milyon adet hisse satıldı. Halka arzın toplam büyüklüğü 509 milyon TL olarak kaydedildi

Kalekim'in halka arzı, fiyat aralığının üst sınırı olan 14,75 liradan fiyatlanırken ek satış dahil tüm hisseler satıldı.

Toplam 509 milyon lira büyüklükteki halka arza 1,5 kat talep gelirken bireysel yatırımcılara satışlar planlananın altında kaldı.

Yüzde 68 olarak planlanan yurt içi bireysel satış oranı yüzde 62,3 olarak gerçekleşti. Kurumsal satışlar ise yüzde 31,7 oldu. Halka arz sürecinde 3 yurt dışı kurumsal yatırımcıdan 1,4 milyon adet satış yapıldı.

KALEKİM NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Kalekim halka arzda hisse fiyat aralığı lot başına 13,75-14,75 TL olarak belirlendi. Kalekim Yıldız Pazar'da KLKIM koduyla işlem görecek. Kalekim halka arzında borsa işlem tarihi, talep toplama sonrası 18 Mayıs 2021 tarihi olarak planlandı.