Şoförler için mesai kararı (Ekonomi haberleri)

Şoförlerin fazla mesai ücreti talebi mahkemeye taşındı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, fazla mesai süresinin çalışma saati yerine şoförlerin yaptıkları kilometreye göre hesaplanamayacağına hükmetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2021 Güncelleme 10 Mayıs 2021, 07:00
Şoförler için mesai kararı Ekonomi haberleri

İÇİNDEKİLER

Şoförlerin fazla mesai ücreti talebi mahkemeye taşındı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, fazla mesai süresinin çalışma saati yerine şoförlerin yaptıkları kilometreye göre hesaplanamayacağına hükmetti.

TEMASSIZ ALIŞVERİŞ
Vakıf Katılım'ın
MobildePOS uygulamasındaki tahsilat limiti, Mastercard'ın 'Tap on Phone' teknolojisiyle ortadan kalktı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Hayatı kolaylaştıracak çözümlere devam edeceğiz" dedi.

MİGROS, TARO İLE HIZLANDI
Migros,
robot teknolojili ürün toplama asistanı TARO'yu mağaza depolarında kullanmaya başladı. Migros Ticaret AŞ İcra Başkanı Özgür Tort, "TARO ile hızımıza hız kattık, online siparişte ürün toplama hızımız 5 katına çıktı" dedi.

TEK ŞARJLA 800 KM
İngiliz otomobil markası MG'nin Cyberster adını verdiği yeni konsept otomobili, yüzde 100 elektrikli, iki kapılı, iki koltuklu olarak tasarlandı. Aracın 800 km menzile sahip olduğu, 0-100 km/s hızlanmasının da 3 saniyenin altında olduğu belirtildi. Ayrıca Cyberster'da üçüncü nesil otonom sürüş özellikleri bulunuyor. Aracın oval farları, ilginç burun yapısı, LED stop lambaları ve LED şerit aydınlatması dikkat çekiyor.

CORONEVİRÜS
Salgınla
birlikte müstakil bahçeli evlere yönelik artan talep, fiyatların son 1 yılda hızla yükselmesine neden oldu. Tapusor.com'un araştırmasına göre; İzmir'de bahçeli ve müstakil evlere talebin ve fiyatların en çok arttığı ilçelerin başında yüzde 71 ile Foça gelirken, Foça'yı, yüzde 69 ile Menderes, yüzde 60 ile Seferihisar, yüzde 56 ile Çeşme ve yüzde 55 ile Urla izledi. İstanbul'da son 1 yılda bahçeli evlerin fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında yüzde 34 ile Üsküdar gelirken, Muğla'da da zirveye yüzde 60 ile Ortaca ve yüzde 55 ile Bodrum yerleşti.