Kamu işçileri ve taşeron işçilere en az 1.102 TL’lik bayram tediyesi! 2021 tediye ödemeleri ne zaman? Kimler tediye alabilir?

Yüz binlerce kamu işçisi ve taşeron işçinin beklediği haber geldi. Her yıl hesaplara yatırılan bayram tediyelerinin bu yıl ödeneceği tarih ve miktar belli oldu. Taşeron işçinin aldığı brüt maaş üzerinden 52 günlük tediye hesaplanıyor. 4 taksit olarak ödenen tediyenin, her taksitinde 13 günlük ilave ücret yatırılıyor. Peki tediye ödemesi ne kadar? Kimler tediye alabilir? Tediye ödemesine haciz konulur mu? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2021, 09:44 Güncelleme 10 Mayıs 2021, 09:50
Kamu işçileri ve taşeron işçilere en az 1.102 TL’lik bayram tediyesi! 2021 tediye ödemeleri ne zaman? Kimler tediye alabilir?

İÇİNDEKİLER

Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. En düşük ödeme miktarı bin 102 lira. Paralar yarın hesaplara yatırılıyor.

Kamu işçileri ve 4/D'li sürekli işçilere her yıl ilave tediye yani ikramiye ödeniyor. 700 binden fazla kamu işçisinin 13 günlük ilave tediye ödemelerinin ikinci taksiti yarın yatırılıyor. Böylece Ramazan Bayramı'na girmeden taşeron işçiler tediyelerini almış olacak.

Taşeron işçinin aldığı brüt maaş üzerinden 52 günlük tediye hesaplanıyor.

Bu hesaplamadan çıkan tutardan SGK primi, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi düşülüyor. 4 taksit olarak ödenen tediyenin, her taksitinde 13 günlük ilave ücret yatırılıyor.

KİMLER TEDİYE ÖDEMESİ ALIYOR?
6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağıdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılıyor.

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, Kamu iktisadi teşekkülleri, Genel ve katma bütçeli kurumlar, Özel bütçeli idareler, Belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçiler tediye ödemesinden faydalanabilirler.

TEDİYE ÖDEMESİ NE KADAR?
Taşeron ve kamu işçilerine tediye ödemeleri yapılırken günlük brüt kazanç üzerinden 52 günlük bir hesaplama yapılıyor. 2021 yılında asgari ücretli bir işçinin kesintiler de çıkarıldıktan sonra net 3646 Türk lirası tediye alacağı belirtiliyor.

HACİZ KONULAMIYOR
Bu ikramiyelere haciz konulamayacağı Yargıtay kararıyla da hüküm altına alınmış bulunuyor. Ödemeler yılın tamamında çalışan işçilere 52 gün olarak ödeniyor.

Yıl boyu çalışmayan işçilere de çalıştıkları süre oranında ödeme yapılıyor. Ödemeler dört taksit ocak, haziran, eylül ve aralık aylarında 13'er günlük tediye olarak yapılıyor.