Yarın (10 Mayıs) bankalar açık mı? Pazartesi bankalar çalışıyor mu?

10 Mayıs Pazartesi bankalar çalışıyor mu? Yarın bankalar açık mı? Tam kapanma döneminde bankaların kaçta açılıp kaçta kapanacağı sık sık sorgulanıyor. Kamu kurumlarında yapılacak bayram tatili nedeniyle gözler bankaların çalışma günlerine çevrildi. Peki 10 Mayıs bankalar açık mı? Pazartesi bankalar çalışıyor mu? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2021, 16:21 Güncelleme 09 Mayıs 2021, 16:22
Yarın 10 Mayıs bankalar açık mı? Pazartesi bankalar çalışıyor mu?

İÇİNDEKİLER

10 Mayıs bankalar açık mı? Yarın bankalar açık mı sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Bankaya gitmek isteyen vatandaşlar Pazartesi bankalar çalışıyor mu sorusunun cevabını araştırıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle kamu kurumlarına tatil verilmesi nedeniyle gözler bankalara çevrildi. Özel sektörde yer alan bankaların çalışıp çalışmayacağı ise merak ediliyordu.

BANKA ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ!

Türkiye Barolar Birliği (TBB)'den yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığının Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi hükümleri ve Bakanlığın açıklamaları uyarınca 3 ve 15 Mayıs'ta yapılacak olan emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş,aylık,ücret ödemelerinin salgın tedbirlerine uyulmak üzere yoğunluğun önüne geçilerek daha güvenli ve rahat bir biçimde yapılabilmesi amacıyla TBB Yönetim Kurulu tarafından banka şube çalışma saatlerine ilişkin bir tavsiye kararı belirlendiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Buna göre üyeler, açık olacak şubelerinde yeteri kadar personel bulundurmak üzere müşteri kabul saatlerini 6, 7, 10 ve 11 Mayıs'ta saat 09.00-12.30 ve 13.30-16.30, arife günü olan 12 Mayıs'ta saat 9.00-12.30 olarak belirleyebilecektir. Diğer günlerde şubelerde 10.00-16.00 saatlerinde hizmet verilmeye devam edilecektir. Toplumun, kendisinin ve çalışanların sağlığının korunmasına azami ölçüde çaba gösterilmesini teminen banka müşterilerinin; işlemlerinde ATM, internet ve mobil bankacılığı gibi şube dışı kanalları tercih etmelerini arz ve teşekkür ederiz." denildi.

Daha önce yayınlanan genelgeye göre ise, 10.00-16.00 saatleri arasında sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personelle hizmet verecek olan banka şubeleri ile burada çalışanlar muaf sayılacak.

10 MAYIS YARIN BANKALAR AÇIK MI?

10 Mayıs Pazartesi günü bankalar açık olacak ve çalışacak.