1100 TL sosyal yardım başvuru ekranı! Ödemeniz hazırdır ve kapsam dışına çıktı ne demek? 1100 TL yardım sorgulama!

1100 TL sosyal yardım başvuru ekranı ile ilgili son günlerin en çok araştırılanları arasında yer aldı. Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşlara ödenen pandemi sosyal yardım destek başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Son duyuruya göre, bin liralık ödeme bin 100 lira yükseldi. Başvurusunu tamamlayanlar ise bazı detayları araştırıyor. Ödemeniz hazırdır ya da kapsam dışına çıktı ne demek sorusunun yanıtı da merak ediliyor. İşte 1100 TL yardım sorgulama...

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2021, 11:02 Güncelleme 05 Mayıs 2021, 11:25
1100 TL sosyal yardım başvuru ekranı! Ödemeniz hazırdır ve kapsam dışına çıktı ne demek? 1100 TL yardım sorgulama!

İÇİNDEKİLER

1100 TL sosyal yardım başvuru ekranı vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oluyor. Geçtiğimiz yıl başlayan pandemi sosyal yardımı ödemelerinde başvurular alınmaya devam ediyor. Alınan kararla 1.000 TL'lik ödeme 1.100 TL'ye yükseldi. Faz 1 ve Faz 2 ödemeleriyle milyonlarca kişiye destek sağlandı. Faz 3'te başvurular alınmaya devam ederken başvurularını tamamlayanlar "Ödemeniz hazırdır ve kapsam dışına çıktı ne demek?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen bilgiler...

1100 TL E-DEVLET YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, KİMLER ALACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak amacıyla "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" adı altında yeni bir yardım programını başlattıklarını belirtti.

İşte başvuruya dair bilgiler;

Söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik, başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını aktaran Yanık, şunları kaydetti:

"Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz."

E-DEVLET PANDEMİ SOSYAL YARDIMI İÇİN TIKLAYINIZ

KAPSAM DIŞINA ÇIKTI NE DEMEK?

1100 TL sosyal yardım şartları taşımadığınız ve maddi yardım almaya hak kazanamadığınız anlamına geliyor.

Aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarının da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacağını bildiren Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edilebileceğini anımsattı.

SYDV'LERE 183 MİLYON LİRA İLAVE KAYNAK AKTARILACAK

Öte yandan Bakanlık tarafından destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağı ifade edildi.

Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek.

Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek olunan diğer hanelere desteğin devamı için ayrıca 183 milyon lira ilave kaynak aktarımında bulunacak.

KİMLER BAŞVURACAK?

Düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışan işsizler, her haneden bir kişi.

ÖDEMENİZ HAZIRDIR NE DEMEK?

Pek çok vatandaş "Ödemeniz hazırdır" bilgilendirmesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle ödemelerin nasıl alınacağını merak ediyor. Banka hesap bilgisi olmayan ve PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek.

KİMLER ALAMAYACAK?

Kamu işçileri, memurlar, emekliler, kısa çalışma, işsizlik maaşı gibi desteklerden yararlananlar, daha önce destekten yararlananlar.

PTT HESABI OLMAYANLARIN DURUMU

Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek.