1.100 TL sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek? E-Devlet kapsam dışına çıktı anlamı nedir?

Sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek? İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek sosyal yardım parası için E-Devlet üzerinden başvurular alınmaya devam ediyor. Ancak başvuru yapmak isteyen vatandaşlar sosyal yardım kapsam dışına çıktı uyarısıyla karşılaşıyor. Peki sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek? E-Devlet kapsam dışına çıktı anlamı arama motorlarında sorgulanıyor.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2021, 23:51 Güncelleme 04 Mayıs 2021, 23:51
1.100 TL sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek? E-Devlet kapsam dışına çıktı anlamı nedir?

İÇİNDEKİLER

Sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek? E-Devlet kapsam dışına çıktı anlamı arama motorlarında sorgulanan konulardan birisi oldu. "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" adı altında yeni bir yardım programı başlatılırken ihtiyaç sahibi ailelere 1.100 TL tutarında ödeme gerçekleştirilecek. Ancak başvuru yapmak isteyenlerin karşısına uyarı çıkıyor. Peki sosyal yardım kapsam dışına çıktı ne demek?

1.100 TL ÖDEME YAPILACAK!

"Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" adı altında yeni bir yardım programını başlattıklarını bildiren Yanık, "Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarının da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacağını bildiren Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edilebileceğini anımsattı.

SOSYAL YARDIM KAPSAM DIŞINA ÇIKTI NE DEMEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Devlet 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi hanelere 1.100 TL tutarında nakdi yardımda bulunacak. Tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak için 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' adıyla yeni bir yardım programı başlatıldı. 1100 TL destekten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen haneler faydalanabilecek.

Destek için ayrıca başvuruya gerek olmaksızın yapılacak. Pek çok kişi de 1100 TL destekten faydalanıp faydalanmadığını öğrenmek için e devlet sosyal yardım görüntüleme ekranından sorguluyor. Bazı kullanıcılar 'Sosyal yardım kapsam dışı, merkezi yardım kapsam dışına çıktı' uyarısı alıyor.

1100 TL sosyal yardımın kendisine çıkıp çıkmadığını merak eden bireyler e-Devlet üzerinden sorgulama yapıyorlar. 'Sosyal yardım kapsam dışı, merkezi yardım kapsam dışına çıktı' ibareleri ile karşılaşanlar ise sosyal yardım alma şartları taşımadığını taşımamaktadır.

Kapsam dışı: Bakanlık tarafından belirlenen 1100 TL sosyal yardım şartları taşımadığınız ve maddi yardım almaya hak kazanamadığınız anlamına gelmektedir.

E-DEVLET'TEN 1100 TL NAKDİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1100 TL yardım başvurusu e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre belirli günlerde yapılıyor.

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;
0- Pazartesi
2-Salı
4-Çarşamba
6-Perşembe
8- Cuma günlerinde başvuru gerçekleştiriliyor.
Hafta sonu günleri olan cumartesi ve pazar günleri sınırlama bulunmuyor ve herkes başvurusunu yapabiliyor.