Ziraat GYO ne zaman işlem görecek? Ziraat GYO halka arz sonuçları açıklandı mı?

Ziraat GYO halka arz sonuçları açıklandı mı? Ziraat GYO ne zaman işlem görecek? SPK tarafından başvurusu onaylanan ve talepleri Nisan ayının son günlerinde alınan Ziraat GYO halka arz sonuçları merak ediliyor. Halka arz sürecinden sonra hisseler işlem görmeye kapatılmıştı. 28-30 Nisan tarihleri arasında talep toplanan Ziraat GYO halka arzında büyüklük 1,88 milyar TL olarak kaydedildi. Peki, Ziraat GYO hisse ne zaman işlem görecek? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2021, 18:41 Güncelleme 03 Mayıs 2021, 18:41
Ziraat GYO ne zaman işlem görecek? Ziraat GYO halka arz sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Ziraat GYO ne zaman işlem görecek? Ziraat GYO halka arz sonuçları merak edilen konulardan birisi oldu. 28-30 Nisan tarihleri arasında talep toplanan Ziraat GYO halka arzında toplanan talebin ne kadar olduğu açıklandı. Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzında 1,60 TL fiyattan 1,17 milyar adet hisse satıldı. Yatırımcılar Ziraat GYO ne zaman işlem görecek sorusuna cevap aramaya başladı. İşte Ziraat GYO halka arz sonuçları ve hisseleri hakkında bilgiler!

ZİRAAT GYO HALKA ARZ SONUÇLARI!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzında 1,60 TL fiyattan 1,17 milyar adet hisse satıldı.

Halka arzda 3,13 milyar adet pay talep edildi. Halka arzda hisselerin yüzde 68'i yurt içi bireysele, yüzde 7'si Ziraat Finans Grubu çalışanlarına, yüzde 25 ise yurt içi kurumsal müşterilere dağıtıldı.

Sermaye artışı yoluyla gerçekleştirilecek halka arza yönelik izahnamede, halka arz gelirinin kullanım yerleri de yer almıştı.

İzahnameye göre halka arz gelirinin yüzde 65'i Ziraat Kuleleri başta olmak üzere halen devam eden projelerinde, yüzde 20'si mülkiyetinde bulunan ve üzerinde proje geliştirme çalışmaları devam eden Bayraklı/ İzmir arsası projesi için, yüzde 15'i de halka arz tarihine kadar oluşacak kredi borçlarının tamamının kapatılması ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi amacıyla kullanılacak.

ZİRAAT GYO NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Borsa İstanbul'da ise 6 Mayıs 2021 tarihinde işlem görmeye başlaması planlanıyor.

Talep toplama sonrası hak kazanılan paylar yatırımcıların hesabına, halka arza ilişkin sonuçların duyurulmasını takiben 2 iş günü içerisinde (tahmini 5 Mayıs 2021) geçecek.