Konut fiyatlarında artış devam ediyor: Satış fiyatlarında zirve Fethiye, kiralarda ise Bodrum oldu

Pandeminin etkisi ile evlerde geçirilen sürenin uzaması ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile gayrimenkule talep arttı. Daha büyük, balkonlu, bahçeli evlere ve yazlık bölgelere ilgi kaydı. Endeksa. com’un verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış fiyatları son 1 yılda yüzde 34, kira fiyatları yüzde 14 artış gösterdi. Satış fiyatlarında en fazla yükseliş Fethiye'de. Kiraların en fazla artış gösterdiği bölge ise Bodrum oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2021 Güncelleme 01 Mayıs 2021, 07:01
Konut fiyatlarında artış devam ediyor: Satış fiyatlarında zirve Fethiye, kiralarda ise Bodrum oldu

İÇİNDEKİLER

Pandeminin etkisi ile evlerde geçirilen sürenin uzaması ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile gayrimenkule talep arttı.

Daha büyük, balkonlu, bahçeli evlere ve yazlık bölgelere ilgi kaydı.

Endeksa. com'un verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış fiyatları son 1 yılda yüzde 34, kira fiyatları yüzde 14 artış gösterdi.

Yazlık bölgelerde ise son 1 yılda konut satış fiyatlarında yüzde 58'leri, kira fiyatlarında ise yüzde 30'ları bulan artışlar dikkat çekiyor.

Endeksa Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan, incelenen bölgeler içerisinde konut satış fiyatında en fazla artışın Fethiye'de, kiradaki artışın ise Bodrum'da yaşandığını belirterek, "Metrekare satış fiyatına bakarsak en yüksek bölgenin Çeşme olduğunu görüyoruz. dedi.

Fethiye'de konut satış fiyatları son 1 yılda yüzde 58 artış gösterdi, ortalama konut metrekare satış fiyatı 6 bin 164, ortalama konut fiyatı 820 bin lira oldu.

Kira değerleri son 1 yılda yüzde 21 artış gösterirken, ortalama metrekare kira 17.5, ortalama kira ise bin 838 lira olarak belirlendi.

BODRUM REVAÇTA


Bodrum'da ise konut satış fiyatları son 1 yılda yüzde 57 artış gösterdi, ortalama konut metrekare satış fiyatı 11, ortalama konut fiyatı 1.5 milyon lira oldu.

Kira değerleri son 1 yılda yüzde 23.6 artış gösterdi, ortalama metrekare kira 32.16, ortalama kira 3 bin 120 lira olarak belirlendi.

Çeşme'de de konut satış fiyatları son 1 yılda yüzde 51 artış gösterdi. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 12 bin 240 lira oldu.

YAZLIK BÖLGELERDE SON DURUM