İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi

Koronavirüs salgını nedeniyle 30 Haziran'a kadar uzatılan kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) başvuruları, işçi çıkartan iş yerleri için iptal edilecek. İŞKUR konuyla ilgili olarak bir yazı yayınladı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi

HABERİ
SESLİ DİNLE

00:00 00:00
Tüm Sesli Haberler

İŞKUR'un konuyla ilgili yazısında, 2021 Mart ayında kısa çalışma ödeneği ödenen bildirgeler için otomatik uzatma işlemi yapıldığı belirtilerek, "Merkezden yapılan bu uzatma işlemi, daha önce uzatma talebinde bulunmuş ve bitiş tarihi 31 Mart 2021 olan bildirgelerin bitiş tarihi 30 Haziran 2021 tarihine çekilmek ve 2021 Nisan ve sonrası için haftalık çalıştırılmayacak saati sıfır olarak güncellenmek suretiyle yapılmıştır" denildi.

İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi-2

İşverenlerin gerekli işlemleri ivedi şekilde yapması istenen yazıda, "Girilecek yeni bildirgenin kısa çalışma başlama tarihinin ayın birinci günü olması gerekmekte olup, hiçbir şekilde bildirgenin bitiş tarihinin 30 Haziran 2021 tarihini geçmemesi gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi-3

Kısa çalışma döneminde işçi çıkartan iş yerlerindeki kısa çalışma uygulamasının durdurulduğu anımsatıldı.

İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi-4

Yazıda, bu durumlarda kısa çalışma uzatma işleminin de iptal edilmesi gerektiği bildirildi.

İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi-5

Daha önce kısa çalışma uzatmasından yararlanmayan ya da irtibat sağlanamayan işverenlerin geriye dönük uzatma işlemi yapabileceği ifade edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi-7İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi-8İşçi çıkartan kısa çalışma ödeneğini uzatamaz! İŞKUR'dan açıklama geldi-9

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler