Kısa Çalışma Ödeneği saat kaçta yatar 2021? Kısa Çalışma Ödeneği e-Devlete ne zaman düşer 2021?

Gündemde yüzbinlerce kişi Kısa Çalışma Ödeneği saat kaçta yatar 2021? Sorusunun yanıtı merakla araştırılır oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti ve Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki KÇÖ uzatıldı mı? Ekonomik olarak büyük destek sağlayan Kısa Çalışma Ödeneği devam edecek mi? Vatandaşların KÇÖ hakkında merak ettiği tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2021, 10:52 Güncelleme 23 Nisan 2021, 10:56
Kısa Çalışma Ödeneği saat kaçta yatar 2021? Kısa Çalışma Ödeneği e-Devlete ne zaman düşer 2021?

İÇİNDEKİLER

Kısa Çalışma Ödeneği saat kaçta yatar 2021? Kısa Çalışma Ödeneği e-Devlete ne zaman düşer 2021? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulanıyor. Milyonlarca kişinin faydalandığı kısa çalışma ödeneği Mart ayı sonunda bitmişti ve bu durum herkesi üzmüştü. Koronavirüs vakalarının artması ve salgınla mücadelede yeni kararlar alınmasıyla birlikte vatandaşlar Kısa Çalışma Ödeneği'nin de yeniden uzatılıp uzatılmayacağını merak etmeye başladı. İşte tüm gelişmeler…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

Kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda; "Yeni koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanana işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 23'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık."

2021 yılı Mart ayında, önceki dönemde ödemesi devam edenlerle birlikte toplamda 1 milyon 139 bin 743 kişi için İşsizlik Sigortası Fonu'ndan toplam 1 milyar 750 milyon TL'lik kısa çalışma ödemesi yapılmıştı.

Aynı dönemde, önceki dönemde ödemesi devam edenlerle birlikte 723 bin kişiye toplamda 959 milyon TL'lik nakdi ücret desteği ödemesi yapıldı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerini alıyor.

İBAN numarası ödeneğin hesaplara yatması için büyük önem taşıyor. Açıklamaya göre; İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce https://esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapın.

Sayfaya girdikten sonra IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız." Sekmesine giriş yapın. Açılan sayfanın en altında IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarasını yazın. Bilgilendirme metnini okuyup kabul ettikten sonra kaydetme tuşuna basınız. Bu işlemler sonrasında ödeneğiniz hesabınıza yatacaktır.