Emekliye 400 TL artış ve yüzde 5 fark: Memurlar ve emekliler seyyanen zam beklentisi

Türkiye'deki milyonlarca emekli geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusu ile Mayıs ayında zamlı ikramiyelerini alacaklar. Bununla birlikte emeklileri sevindiricek bir gelişme daha var... Memurlar ve emekliler seyyanen zam beklentisi taşıyor. Memur-Sen de kamu görevlilerine '400 TL seyyanen zam + yüzde 5 peşin enflasyon farkı' bekliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2021 Güncelleme 21 Nisan 2021, 10:32
Emekliye 400 TL artış ve yüzde 5 fark: Memurlar ve emekliler seyyanen zam beklentisi

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 16 milyon memur ve memur emeklisinin gözü Temmuz zammında.

Memurların ve memur emeklilerinin maaşına yüzde 3 artış ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de ilk 6 aylık enflasyon oranında zam alacak.

Zam oranları merakla beklenirken; hem memurlar hem emekliler için seyyanen zam talepleri geliyor.

Ağustos'taki toplu sözleşmenin hazırlıklarını da yapan Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu görevlilerine yönelik teşvik paketi çağrımıza, 400 lira seyyanen zam ve yüzde 5 peşin enflasyon farkı tekliflerimize olumlu cevap verilmesini bekliyoruz" dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Araştırma Müdürü Namık Tan da "Aylıklara seyyanen zam yapılması, emeklilerde bir beklentiye dönüşmüş durumdadır" değerlendirmesini yaptı.

ELVAN: EKSTRA ÖDEMEMİZ OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, salgın nedeniyle bütçede bulunmamasına rağmen, bu yıl için şu an 46.5 milyar liralık ekstra giderin söz konusu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"12.3 milyar lirası vazgeçmiş olduğumuz gelirlerden kaynaklanıyor, 34.2 milyarlık kısım da harcama kısmında. Esnafımızın ciddi sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bunlara yönelik kamu mali politikası el verdiği sürece gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Enflasyon farkından dolayı memur ve emeklilere ekstra bir ödememiz olacak."