40.000 TL’ye 1.861,02 TL faiz kazancı! 92 günlük vadeli mevduat oranları son dakika tavan yaptı!

92 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları vatandaşların en fazla arattığı mevzular arasında. Bankalar 92 günlük mevduata verdikleri faiz oranlarını güncellemeye başladı. Bankacılık işlemlerinin en temel tanımlamalarından biri vadeli mevduat hesabı. Kolaylıkla açılan ve işlem yapılabilen vadeli mevduat hesaplarının ne olduğunu, nasıl açıldığını, çeşitlerinin neler olduğunu, bankaların verdiği faiz oranlarını, hesap hakkında yapılabilecek işlemleri, vergi kesintilerini, mevduat faiz oranları ve mevduat vadelerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2021, 09:50 Güncelleme 28 Temmuz 2021, 11:50
40.000 TL’ye 1.861,02 TL faiz kazancı! 92 günlük vadeli mevduat oranları son dakika tavan yaptı!

İÇİNDEKİLER

Bankaların faiz oranlarını değiştirmesi, bankada parası olan vatandaşları farklı yatırım kanallarını araştırmasına neden oldu. Bazı yatırım fonlarının risksiz oluşu ve sabit bir faiz getirinin olması vatandaşa daha cazip geldi. Peki Nisan ayında 92 günlük vadeli mevduata en yüksek faiz veren bankalar hangisi? Vadeli hesabın en çok dikkat edilmesi gereken özelliği faiz oranları.

İşte 40.000 TL'ye 92 günlük vadeli mevduat faiz oranı kazancı

İşte 40.000 TL'ye 92 günlük vadeli mevduat faiz oranı kazancı

İşte 40.000 TL'ye 92 günlük vadeli mevduat faiz oranı kazancı

Vadeli Hesap Nedir?

Vadeli hesap bankalar üzerinden bireysel ya da kurumsal olarak açılabilen bir hesap türü. Tüm bankacılık işlemlerinizi devam ettirebileceğiniz vadeli hesapların yanında vadeli seçenek ile birikimlerinizi yönetebilir, kâr elde edebilirsiniz.

Vadeli hesabın en büyük özelliği, yatırdığınız paranın belli bir zaman içerisinde, bankaların sunduğu faiz oranları doğrultusunda yüksek getiri sağlaması. Genelde 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl üzerinden hesaplanan faizlerle kâr elde edilir. Vade için bankanızla birlikte belirlediğiniz süre ne kadar uzun olursa kâr elde etme imkanınız da o kadar artar.

Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Vadeli mevduat hesabı tüm bankalar üzerinden açılabiliyor. Artık bir ayrıcalık değil, olması gereken hizmetler arasında yerini aldığı için bütün bankalardan vadeli hesabınızı anında aktifleştirebilirsiniz.

Vadeli hesap açmak için tercih ettiğiniz herhangi bir bankanın şubesini ziyaret ederek, gişe görevlisinin de yardımıyla hesabınız açılır. Şubeye gitmek istemezseniz de hali hazırda kullandığınız bankanızın internet bankacılığı ya da mobil uygulaması üzerinden vadeli hesap açabilirsiniz.

Vadeli Hesabın Faiz Oranı Nedir?

Vadeli hesabın en çok dikkat edilmesi gereken özelliği faiz oranları. Yine de her bankanın sabit bir faiz oranı olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil. Bankaların faiz belirlemek için elinde bulunan belli kurallar mevcut.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının belirlemiş olduğu asgari faiz oranı üzerinden ve azami şartlarla müşterilere sunulacak olan faiz oranları ortaya çıkar. Bankalar aynı zamanda birikimin miktarı ve vadelerin uzunluğuna göre de faiz oranlarında değişiklik yapar. En yüksek mevduat faiz oranlarını öğrenmek için bankaların sunduğu seçenekleri detaylı bir şekilde incelemekte fayda var.