Qua Granit hisse ne zaman işlem görecek? Qua Granit halka arz sonuçları 2021!

Qua Granit halka arz sürecinin tamamlanmasının ardından gözler Qua Granit hisse ne zaman işlem görecek sorusuna çevrildi. Qua Granit halka arz sonuçları merak edilen konulardan birisi oldu. Talep toplama sürecinin ardından teknik granit üreticisi Qua Granite'in halka arzına 2.3 milyar TL'lik talep geldiği açıklandı. Peki, Qua Granit hisse ne zaman işlem görecek?

Giriş Tarihi 08 Nisan 2021, 17:09 Güncelleme 08 Nisan 2021, 17:09
Qua Granit hisse ne zaman işlem görecek? Qua Granit halka arz sonuçları 2021!

İÇİNDEKİLER

Qua Granit halka arz sonuçları açıklandı ve Qua Granit hisse ne zaman işlem görecek sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler halka arz süreci için talep toplama başvurusunda bulunuyor. Son olarak Qua Granit için talep toplama süreci tamamlanmıştı. Bu sürecin ardından hisselerin ne zaman işleme açılacağı da merak konusu oldu. Peki, Qua Granit hisse ne zaman işlem görecek?

QUA GRANİT HALKA ARZ SONUÇLARI!

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul'a son üç yılda halka arz edilen şirketlerin en büyüğü olarak katılacak olan Qua Granite'in halka arzına bugüne kadarki en yüksek yatırımcı katılımı gerçekleşti.

Açıklamada "Toplam 846,353 yatırımcı sayısı ile tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldı" denildi.

Büyüklüğü 395 milyon TL olan halka arzda, satılan toplam 24 milyon adet payın 15 milyon adeti sermaye artırımı yoluyla, 9 milyon adedi de ortak satışı şeklinde gerçekleşti.

Halka arz sonrasında şirketin halka açıklık oranı yüzde 20 olurken, Qua Granite payları BİST Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

Fiyatın 16.46 TL olduğu halka arza, 139.1 milyon adet karşılığı 2.3 milyar TL'lik talep gelirken, açıklamada "Böylelikle Borsa'da satış yöntemiyle yapılan halka arzlar içerisindeki en yüksek talep tutarına ulaşıldı" ifadesi yer aldı.

QUA GRANİT HİSSE NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Borsa'da Satış yöntemiyle halka arz edilen Qua Granite için gong töreni 9 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek. Qua Granite, gong töreninin ardından Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

QUA GRANİT HİSSE FİYATI VE BORSA KODU

İnfo Yatırım aracılığıyla gerçekleşen Halka arzda hisse fiyatı 16,46 TL olarak belirlendi. Qua Granite borsa kodu ise QUAGR olarak kaydedildi. Qua Granite halka arz sonuçlarına göre talep toplama süreci sonunda şirkete 6 kat talep geldi.